Pieksämäki näyttää mallia työllisyydessä

Työllisyyskatsaukset ovat perinteisesti olleet pieksämäkeläisin silmin mukavaa katsottavaa, eikä tuorein työllisyyskatsaus tee tässä tapauksessa poikkeusta. Sen mukaan Etelä-Savon seutukunnista Pieksämäen työllisyyskehitys on selvästi parasta. Katsauksen mukaan Pieksämäen seutukunnan työttömyysaste on 8,2 prosenttia ja työttömyys on laskenut vuodentakaisesta 20 prosenttia.

Työttömien määrä laski koko Etelä-Savossa vuodentakaisista lukemista lähes 700 työttömällä. Koko maakunnassa työttömien osuus työvoimasta oli pienin Pieksämäen seutukuntaan kuuluvissa Joroisissa ja Juvalla sekä myös Puumalassa. Niiden jälkeen tulevat Enonkoski ja Pieksämäki.

Pieksämäen seutukunnan vahvuuksia ovat terveet ja ketterät pk-yritykset, voimakas teknologiateollisuuden perinne ja sen kiinteä yhteys Varkauden seutuun. Vahvuuksiin on laskettu myös monipuolinen elinkeinorakenne sekä vahva metsätalous. Lisäksi työpaikkojen kysyntä ja tarjonta kohtaavat Pieksämäellä oivallisesti varsinkin hoiva-alan runsaan koulutustarjonnan myötä.

Tulevaisuutta kannattaa katsoa varauksella. Koko maakuntaa vaivaava väestökato ei näytä helpottavan ja väki vähenee myös Pieksämäellä. Osaavan työvoiman saaminen on monelle yritykselle kasvun esteenä tilanteessa, jossa monet uhkakuvat tekevät taloudesta arvaamattoman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.