Pieksämäki on Keski-Savon parhaimmistoa

Paljosta on ehditty Pieksämäkeä vuosien varrella parjata, ja usein, mutta ei juuri työttömyysprosentista. Eikä ole ollut syytäkään. Se on perinteisesti ollut Pieksämäellä koko Keski-Savon parhaimmistoa ja edustaa eliittiä isommallakin alueella. Työtä on Pieksämäellä aina ollut tarjolla ja aina sitä on täällä osattu myös tehdä.

Tuoreimman työllisyyskatsauksen mukaan työttömyysprosentti Pieksämäellä oli tammikuun lopussa 8,9 prosenttia. Samaan seutukuntaan kuuluvassa Joroisissa oli työttömiä 9,6 prosenttia työvoimasta. Naapurikaupungissa Varkaudessa ollaan jo eri kymmenillä, sillä siellä työttömyysprosentti on 12,9. Surkein tilanne koko Keski-Savon alueella on Heinävedellä, jossa työttömiä on 13,3 prosenttia työvoimasta.

Pieksämäen hyvän työllisyyskehityksen taustalla on, että työpaikkojen kysyntä ja tarjonta kohtaavat paikkakunnalla oivallisesti varsinkin hoiva-alan runsaan koulutustarjonnan myötä. Senkin vuoksi koulutustarjonnan säilyttäminen paikkakunnalla ja jopa sen monipuolistaminen on tärkeää koko Keski-Savon tulevaisuuden kannalta.

Alueen kuntien välistä koulutusyhteistyötä kannattaisi tukea ja vahvistaa, sillä välimatkat ovat olemattomat ja samalla se mahdollistaisi alueellisen elinvoiman säilyttämisen. Esimerkiksi Varkauden ja Pieksämäen välillä kulkee runsaasti opiskelijoita molempiin suuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.