Pieksämäki tarvitsee lisää Nuutisia

Viime viikon sunnuntaina julkistettiin vuoden pieksämäkeläinen, joka on tällä kertaa monelle tuttu Jukka Nuutinen. Valinta osui enemmän kuin kohdalleen, sillä ainakin sosiaalinen media tuntui täyttyvän heti valinnan julkistamisen jälkeen onnitteluista ja vuolaista ylistyssanoista. Harvoin ovat pieksämäkeläiset asioista niin yhtä mieltä kuin siitä, että Nuutinen on arvonimensä enemmän kuin ansainnut.

Jukka Nuutinen on monelle tuttu hyväntekijä, auttaja ja monessa mukana oleva yleismies. Pieksämäen Lehden (27.11.) haastattelussa Nuutinen kertoo, että hän auttaa, koska haluaa niin tehdä. Mummojen pihoilta hän käy luomassa lunta, kun nykypäivänä kukaan mukaan ei ehdi sitä tekemään. Tekeminen ja auttaminen ovat lisäksi hyväksi terveydelle.

Huomenna sunnuntaina on ensimmäinen adventti ja jouluaika voidaan julistaa virallisesti alkaneeksi. Jouluun liittyy olennaisena osana myös vähempiosaisista huolehtiminen ja avun antaminen sitä tarvitseville. Pieksämäellä oman kortensa kekoon voi antaa osallistumalla esimerkiksi nuorkauppakamarin Joulupuu-keräykseen tai Pieksämäen seurakunnan ja K-market Neilikan perinteiseen ruokakassikeräykseen.

Samalla kaikki voisivat ottaa esimerkkiä Jukka Nuutisesta, sillä hyvän tekeminen ei katso aikaa eikä paikkaa. Hyvää syntyy vain tekemällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.