Pieksämäki tarvitsee uudis-rakentamista

Pieksämäellä on paljon hyvää. Sen näkee kun vain muistaa katsella ympärilleen. Kaupunki kasvaa ja kehittyy parhaillaan enemmän ja ripeämmin kuin vuosikausiin aikaisemmin. Varsinkin kaupan- ja liikerakentamisen puolella Pieksämäellä on todellinen tekemisen meininki, siitä esimerkkinä kovaa vauhtia valmistuva Prisma sekä peruskiven muuraukseen valmistautuva Hiekanpään kampusalue. Tätä kehitystä kannattaa kaupunkilaisten ilolla seurata ja kovaa vauhtia valmistuvista investoinneista on jokaisen pieksämäkeläisen syytä olla myös ylpeä.

Samaan aikaan yksityisen rakentamisen suhdanteet ovat Pieksämäellä valitettavasti kulkeneet aivan päinvastaiseen suuntaan. Yksityinen rakentaminen ei ole ilmaa siipiensä alle, eikä se ole päässyt nauttimaan kasvun hedelmistä. Ilman uudisrakentamista on vaikea houkutella kaupunkiin myöskään uusia ihmisiä. Vaikka asuntoja olisikin tarjolla runsaasti, niin kaikki eivät valitettavasti ole kiinnostuneita ikääntyneistä ja kenties mittavaakin remonttia vaativista asunnoista. Kaupunki onkin kovaa vauhtia lisäämässä paikkakunnan houkuttelevuutta ja monipuolistamassa tonttitarjontaa.

Lopulta kaupungin kuitenkin tekevät sen ihmiset. Jokainen paikkakunta on aina niin hyvä tai huono kuin siellä asuvat ihmiset tahtovat sen olevan. Meidän jokaisen on pidettävä Pieksämäkeä hyvällä tavalla pinnalla.