Pienet liikkujat muistettava liikenteessä

Koulujen alkaminen on tuonut liikenteeseen myös uusia ja muita kokemattomampia tienkäyttäjiä. Isompien ja kokeneempien koululaisten lisäksi koulutietä ovat jo viikon ajan kulkeneet myös ekaluokkalaiset, joiden liikkeet ja liikkuminen eivät aina ole niin helposti ennakoitavissa. Siksi tiellä liikkuvat tarvitsevat nyt entistäkin enemmän tarkkaavaisuutta.

Alakoulujen lähellä olevissa risteyksissä nähtiin viime viikon torstaina Etelä-Savon pelastuslaitoksen henkilökuntaa turvaamassa suojateiden ylityksiä, näin tapahtui myös Pieksämäellä. Kampanjalla haluttiin kiinnittää huomiota lasten liikenneturvallisuuteen. Vaikka lasten koulumatka ei ole pelkästään suojateiden ylittämistä, niin juuri tien ylitys on monelle koulumatkan varrella paikka, jonka turvallisuus huolettaa kaikkein eniten. Liikenneturvan keväällä tekemään kyselyyn vastanneista viidesosa kertoi, että heidän käyttämillään reiteillä on suojateitä, jonka ylittämistä pelkää. Pieksämäen keskustassa esimerkiksi Keskuskadun ja Savontien risteys voi olla pienelle, ja vähän isommallekin, kulkijalle vaarallinen.

Viimeiseen kolmeen vuoteen ei lapsille eikä nuorille ole tapahtunut yhtään kuolemana johtanutta onnettomuutta suojatiellä. Tilanteesta täytyy pitää kiinni myös jatkossa. Aikuiset ovat vastuussa lasten turvallisesta koulumatkasta. Liikenteeseen kuuluu toisten huomioon ottaminen ja yhteisiä sääntöjä täytyy kunnioittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.