Poleenin juhlavuosi huipentuu

Tänään ei pidä kenenkään sanoa, ettei Pieksämäellä koskaan tapahdu mitään. Tänään kaupungissa nimittäin tapahtuu, paljon ja kaikenlaista, välillä jopa samaan aikaan. Tänään Pieksämäellä tapahtuu enemmän kuin monessa muussa paikassa koko vuoden aikana yhteensä.

Kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotisjuhlavuoden huipennus näkyy tänään ympäri Pieksämäkeä ja katukuvassa monella eri tavalla. Kulttuuria tarjoillaan ihmisille monella eri tavalla ja monelta eri kantilta. Kulttuuria pääsee kokemaan esimerkiksi puistoissa, torilla ja Iso-Pappilassa. Esimerkiksi Nukkekodilta lähtevää ja torille päättyvää paraatia ei voi olla Pieksämäellä huomaamatta.

Samaan aikaan kaupunkikuvaan tuo uutta ilmettä katutaidetapahtuma Uusi Perliini, joka esittelee taidetta näyteikkunoissa ja liiketiloissa. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma on hienolla tavalla kasvanut ensimmäisestä kerrasta ja nyt siinä pääsee osallistumaan työpajaan sekä nauttimaan performanssitaiteesta.

Poleenin juhlavuosi on saamassa arvoisensa huipennuksen, jossa ihmiset kohtaavat kulttuurielämysten äärellä. Poleeni oli aikoinaan Suomen ensimmäisiä eri kulttuurilaitoksia yhdistäviä monitoimitaloja ja sen tekemää arvosta työtä on syytä vaalia sekä edistää myös tulevaisuudessa. Poleeni on yksi Pieksämäen arvokkaimmista helmistä.

Siksi tänään ei saa kukaan jäädä yksin kotiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.