Rajoitusten purku ei vähennä varovaisuutta

Suomalaisten elämä on kesän aikana palautunut niin normaaliksi kuin se nykyoloissa on mahdollista viime kevään poikkeuksellisten koronarajoitusten jälkeen. Esimerkiksi ravitsemusliikkeiden aukioloa, anniskeluaikoja ja asiakasmäärää koskevat rajoitukset päättyivät viime maanantaina. Ravintolat saivat avata ovensa asiakkaille jo kesäkuun alusta alkaen, mutta niiden aukioloa ja asiakasmääriä rajoitettiin tuntuvasti.

Koronatartunnat ja tautiin kuolleiden määrä ovat vähentyneet myös kuluvan kesän aikana. Samalla myös riski sairastua viruksen aiheuttamaan tautiin on aikaisempaa pienempi. Parantunut tilanne näkyy käytännössä ihmisten aikaisempaa vapautuneempana liikkumisena sekä tietyllä tavalla myös huolettomampana käyttäytymisenä. Vaikka esimerkiksi käsidesiä on tarjolla esimerkiksi kauppaliikkeissä jopa useammassa paikassa, niin läheskään kaikki eivät enää muista sitä käyttää. Myös turvavälien säilyttäminen tahtoo monessa paikassa unohtua, vaikka niin ei pitäisi missään nimessä olla.

Vaikka Suomi on säästynyt koronaviruksen kohdalla pahimmalta, niin rajoitusten purkaminen ei vähennä varovaisuuden merkitystä myöskään Pieksämäellä. Paljon puhutun toisen aallon vyöryminen myös Suomen maaperälle on hyvin mahdollista syksyn aikana kun esimerkiksi matkustusrajoituksia puretaan ja koulut alkavat. Ohjeita on edelleen syytä noudattaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.