Rakentaminen pitää pyörät pyörimässä

Pieksämäellä on muutaman viime vuoden aikana rakennettu enemmän kuin monessa muussa vastaavan kokoisessa kaupungissa yhteensä. Rakentaminen saa kesän jälkeen myös jatkoa kun uuden Maaselän päiväkotikoulun rakennustyöt käytännössä alkavat syyskuussa. Vaikka keskiviikkona allekirjoitettu rakennusurakka ei osunut paikallisille rakennusyhtiöille niin se tietää lisää työtä paikallisille rakentajille Pieksämäellä. Meneillään olevat rakennushankkeet luovat uskoa tulevaisuuteen ja antavat potkua myös elinkeinoelämälle.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 8,1 miljoonaa euroa ja uuden päiväkotikoulun myötä sekä perusopetus että päiväkoti saavat asianmukaiset tilat. Toivottavasti jo rakennusvaiheessa pystytään välttämään kaikki sellaiset virheet, jotka mahdollisesti aiheuttaisivat ongelmia rakennuksen sisäilman kanssa. Edellisessä rakennuksessa sisäilmaongelmien kanssa jouduttiin taistelemaan enemmän kuin tarpeeksi. Sellaiseen ei enää ole varaa.

Maaselän päiväkotikoulu on myös ensimmäinen rakennus Pieksämäellä, jossa päiväkoti ja koulu toimivat saman katon alla. Koska osapuolet ovat päässeet jo alusta asti vaikuttamaan rakennuksen suunnitteluun niin odotukset tilojen käytettävyyden osalta ovat korkealla. Samalla myös toiminnallisen yhteistyön syventäminen entisestään on varmasti kaikkien ja varsinkin kasvavan nuorison etu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.