Rohkealle yrittäjälle olisi näytön paikka

Hotelli Savonsolmun vuosikymmenien ajan kestänyt tarina päättyi torstaiaamuna konkurssiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Uutinen ei lopulta ollut kovin yllättävä, vaikka toisenlaista päätöstä tuhansien tarinoiden ja muistojen Savonsolmulle toivottiin ja sellaista myös suunniteltiin. Hotellin liiketoiminta oli tarkoitus ajaa alas vapaaehtoisella selvitysmenettelyllä, mutta lopulta selvitysmiehen mukaan yhtiöllä ei ollut lopulta muuta mahdollisuutta kuin hakeutua itse konkurssiin.

Vaikka Pieksämäellä on varsin mukavasti majoitustarjontaa eri puolilla, niin isomman luokan hotellitason majoitusta ei kaupungin keskustassa tällä hetkellä ole. Savonsolmun käyttöasteen perusteella kysyntää hotellille kyllä olisi myös jatkossa. Nyt olisi rohkealle yrittäjähenkiselle toimijalle oivallinen näytön paikka kaupungin ravintola- ja majoitustarjonnan parissa.

Savonsolmun majoitusvaraukset purettiin jo tammikuussa hotellin sulkiessa ovensa asiakkailta. Big Wheelsin ajaksi hotelli on varattu täyteen, eikä niitä varauksia ole vielä purettu. On hienoa ja samalla myös poikkeuksellista, että konkurssipesä on valmis vuokraamaan hotellin toiminnan osaaviin käsiin tarvittaessa Pieksämäen suurimman kesätapahtuman ajaksi.

Hotelli Savonsolmulla olisi mahdollisuuksia vaikka mihin. Pertinkujan kaavassa se on saanut lisärakennusoikeutta pohjoiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.