Tukijuoksu lunastaa annetun lupauksen

Tänään lauantaina eletään monella tavalla pieksämäkeläisen jalkapallon juhlaa. Kun Keskuskentän huoltorakennus paloi viime toukokuussa, päätti Savon Pallon (SaPa) edustuksen entinen päävalmentaja Mikko "Monska" Seppälä käynnistää somekampanjan. Hän lupasi juosta maratonin Varkaudesta Pieksämäelle jos SaPan kausikortteja myytäisiin yli 700 kappaletta. Kampanja saavutti valtakunnalliset mittasuhteet ja kausikortteja myytiin eri puolille Suomea. Kausikorttien myynnistä saaduilla tuotoilla tulipalossa lähes kaiken menettänyt SaPa nousi pahasta kuopasta ja toimintaa pystyttiin jatkamaan.

Seppälä on sanojensa mittainen mies ja toukokuussa annettu lupaus lunastetaan tänään. Aamulla Varkaudesta alkanut juoksu päättyy Pieksämäen Keskuskentälle, jossa SaPa kohtaa Savon derbyssä Warkaus JK:n. Seppälän tempaukselle on nostettava hattua ja annettava kaikki sille kuuluva kunnia, sillä kyseessä on miehen ensimmäinen maraton. Vaikka Varkauden ja Pieksämäen välisen matkan ajaa autolla heittämällä niin juoksemalla kauas on pitkä matka.

Tapahtuma on samalla hieno lopetus monia pieksämäkeläisiä yhdistäneelle kampanjalle. Se on ollut oivallinen osoitus yhteisöllisyyden voimasta ja siitä, että hädän hetkellä valtaosa ihmisistä ovat valmiita auttamaan toisiaan. Sellaista esimerkkiä kelpaa jakaa.