Tuulipuisto on Pieksämäelle hyvä uutinen

Mataramäkeen jo viitisen vuotta suunnitteilla olleen Niinimäen tuulipuiston rakentaminen käy toteen lähivuosina.

Korkein hallinto-oikeus ei ottanut hankkeesta tehtyä valitusta käsiteltäväksi, joten Itä-Suomen hallinto-oikeuden toukokuussa 2019 tekemä päätös valituksen hylkäämisestä jää voimaan.

Tuulipuiston ikä on noin 30 vuotta. Pieksämäen kaupunki saa tuona aikana hyvät kiinteistöverotulot ja tuulivoimaa rakennettaessa on luvassa työtä vähintäänkin täkäläisille kuljetusalan yrityksille.

Tuulipuisto on Savon suurin. Se on myös Etelä-Savon ensimmäinen tuulipuisto, koska muualle suunnitellut hankkeet eivät ole toteutuneet. Myöskään Pohjois-Savossa ei ole tekeillä vastaavankokoisia hankkeita, sillä sopivasti syrjäistä ja asumatonta seutua ei ole helposti löydettävissä.

Pieksämäelläkin tehdään vielä ennen rakennustöiden alkamista tuulisuuskokeita, jotka lopullisesti sinetöivät hankkeen kannattavuuden.

Tuulivoimapuisto tuottaa sähköä yli Pieksämäen kaupungin tarpeen verran. Hankkeen vireilläolon aikana tuulivoimatuotannon kannattavuus on parantunut paljon ja nykyisin se on kannattavaa ilman yhteiskunnan tukea.

Hanke edistää sekä Etelä- että Pohjois-Savon ilmasto-ohjelman toteutumista. Koko Savo osallistuu sen kautta kansallisiin ilmastotalkoisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.