Työvoimapula kasvun esteenä Pieksämäelläkin

Pieksämäellä kääritään hihat uusien työntekijöiden saamiseksi paikkakunnalle. Työvoimapula näkyy paikkakunnalla osaavien ammattilaisten puutteena varsinkin sosiaali- ja terveysalan yrityksissä.

Työvoimapula on otettava vakavasti, sillä monessa yrityksessä osaavan työvoiman puuttuminen voi olla myös kasvun esteenä. Siksi on oikein, että Pieksämäellä on laajennettu keinovalikoimaa työntekijöiden löytämiseksi. Pohjois-Savossa ja Pieksämäellä toteutettavassa Future Savo -projektissa on pohdittu työvoiman hankkimista ulkomailta. Ajatus on ehdottoman kannatettava ja sen toivoisi kantavan myös hedelmää, sillä työperäisen maahanmuuton edistäminen on suomalaisen työvoiman säilyttämisen elinehto. Luonnollinen väestökehitys ei anna riittävästi pohjaa työvoiman kysynnälle tulevaisuudessa. Tilannetta ei myöskään ehditä mitenkään korjaamaan luonnollisin keinoin, kuten esimerkiksi syntyvyyttä lisäämällä. Suomessa onkin selkeä kohtaanto-ongelma, jossa avoimet työpaikat ja työttömät työnhakijat eivät kohtaa.

Myönteinen asia tässä kokonaisuudessa on, että Pieksämäen seutukunnassa on tarjolla työpaikkoja. Paikkakuntalaiset ovat työllistyneet nopeasti teollisuuteen sekä kaupan alan työpaikkoihin. Sosiaali- ja terveysalalle opiskelevat palkataan töihin monesti jo suoraan koulun penkiltä. Se kertoo, että osaaville on töitä tarjolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.