Urheiluhenki elää vahvana Pieksämäellä

Viime viikonloppuna Pieksämäellä pidettyihin urheilutapahtumiin osallistui satamäärin yleisöä kannustamaan oman kaupungin urheilijoita menestymään entistäkin paremmin omissa lajeissaan.

Esimerkiksi Pisaban salibandykauden avausta Pieksämäen urheilutalolle oli saapunut perjantaina seuraamaan lähes 300 pääsylipun lunastanutta katsojaa. Lauantaina satapäinen yleisö saapui seuraamaan naisten lentopalloa kun Tsemppi 82 kohtasi Mikkelin Passarit kauden avanneessa kotiottelussa. Sunnuntaina Osmon Superhölkkään oli ilmoittautunut mukaan noin 220 osallistujaa eri sarjoihin. Kuulassa syysauringossa pidetty juoksutapahtuma houkutteli mukavasti yleisöä seuraamaan kilpailijoiden etenemistä reitin varrelle.

Kaikki tämä on hieno osoitus siitä, että urheiluperinne elää ja voi hyvin Pieksämäellä. Lisäksi se näyttää kiinnostavan hyvin laajaa kannattajajoukkoa, joka puolestaan lupaa hyvää jatkoa paikkakunnan urheiluelämälle. Vaikka Pieksämäellä on vahva perinne kansallisen tason urheilusta ja huippuvuosien menestyminen on vielä monella tuoreessa muistissa, niin myös alemman sarjatason pelit tarjoavat hyvää viihdettä ja sporttista jännitystä.

Kun pohjatyöt tehdään kunnolla ja menestymiselle luodaan vankka perusta niin myös Pieksämäellä päästään tulevaisuudessa nauttimaan kansallisen tason jännityspeleistä.