Uudet koulutilat tuovat mukanaan paljon hyvää

Koulujen alkaessa ymmärtää selkeästi, kuinka suurta urakkaa Pieksämäen kaupunki on tekemässä rakentaessaan uusia koulurakennuksia.

Rakennukset tuovat mukanaan paljon uutta niin koulutyöhön kuin vapaa-aikaankin. Naarajärven uusi Maaselän koulu tarjoaa suuren liikuntasalin harrastekäyttöön ilta-aikaan. Koulu valmistuu näillä näkymin vuoden 2020 loppuvaiheessa ja se otetaan käyttöön tammikuussa 2021 samoin kuin samaan rakennukseen tehtävä päiväkotitila.

Opiskelu uudessa Hiekanpään yläkoulussa ja Virtasalmen koulussa alkaa vuoden päästä syksyllä, ellei rakentamiseen tule yllättäviä viivytyksiä.

Etelä-Savon ammattiopisto siirtyy silloin myös uusiin tiloihin Hiekanpään kampukselle ja Kuusitien tilat vapautuvat pääosin muuhun käyttöön. Ne voivat alkuun toimia esimerkiksi aloittavien pienyritysten tilana ellei sitten koko suurelle rakennuskokonaisuudelle löydy yhtä ottajaa.

Väistötiloissa tapahtuva opiskelu ei ole aina mieluisaa, sillä kaikki tilat eivät sovi parhaalla mahdollisella tavalla koulukäyttöön. Maaselän koulukin aloittaa jo kolmannen lukuvuotensa väistötiloissa.

Uudenlaisia opiskeluympäristöjä tarvitaan, sillä aika on ajanut vanhojen rakennusten ohi. Uutta on rakennettu terve talo -periaatteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.