Uutta vauhtia Uhonmäen kehittämiseen

Uhonmäen alueen kehittämiseen halutaan ensi vuonna lisää paukkuja Pieksämäellä. Aluetta halutaan kehittää monipuoliseksi liikunta- ja kisapaikaksi. Liikuntatoimen ensi vuoden talousarviossa alueen ratojen ja huoltoalueiden kunnostamiseen esitetään 50?000 euron määrärahaa. Pieksämäen kokoinen kaupunki ja sen asukkaat tarvitsevat kunnolliset kuntoradat ja niiden läheisyyteen toimivat huoltoalueet. Sellaiseen toimintaan Uhonmäen alue tarjoaa loistavat puitteet.

Uhonmäen kehittämisen taustalla on myös entistä suurempien kilpailujen saaminen Pieksämäelle tulevaisuudessa. Esimerkiksi kansallisen tason urheilukilpailujen ja -tapahtumien saaminen Pieksämäelle toisi kaupungille runsaasti sen kaipaamaa positiivista näkyvyyttä. Myös paikalliset urheiluseurat näkevät, että Uhonmäessä on paljon hukattua potentiaalia (PL 1.11.). Siksi alueen kehittämiseen varatulla määrärahalla voi olla tulevaisuudessa moninkertaiset vaikutukset myönteisen kaupunkikuvan luomisessa.

Uhonmäen kehittämisestä pääsevät nauttimaan lisäksi kaikki kynnelle kykenevät kaupunkilaiset. Alueelle on tarkoitus rakentaa kuntoportaat, jotka palvelevat paitsi kaikkia paikkakunnan urheilijoita niin myös kuntoilijoita ja hyötyliikkujia. Näin Uhonmäen alueen kehittämisestä hyötyvät kaikki, myös ympäröivä yhteiskunta.