Vaalikuume ei ole päässyt nousemaan

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi myös Pieksämäellä keskiviikkona Poleenissa ja Kanttilassa sekä kyliä kiertävässä äänestysbussissa. Vaikka taistelu kansalaisten äänistä pitäisi nyt olla suurimmillaan niin jostain syystä ainakaan Pieksämäellä vaalitaisto ei ole päässyt nousemaan kuumeen tasolle. Korkeintaan havaittavissa on ollut lievää lämpöä, jos sitäkään.

Innottomuuden taustalla on varmasti monenlaisia syitä. Yksi selkeä syy laimeaan vaali-intoon on varmasti nykyinen Kaakkois-Suomen vaalipiiri. Etelä-Savon pohjoislaidalla olevissa kunnissa, kuten Pieksämäellä, vaalipiiri on ymmärrettävästi koettu etäiseksi ja sellaiseksi se on myös jäänyt. Myöskään pieksämäkeläinen entinen kahden kauden kansanedustaja Raimo Mähönen ei lehtihaastattelussa (SS 2.4. ja PL 4.4.) ole innostunut Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän ei ymmärrä mitä järkeä esimerkiksi Pieksämäen, Haminan ja Kotkan on olla samassa vaalipiirissä. Ei siinä juuri järkeä olekaan ja välissä on muutama sata kilometriä metsää. Enemmän yhteistä Pieksämäellä olisi Savo-Karjalan vaalipiiriin kuuluvien kuntien kanssa.

Pieksämäelle on jo pitkään toivottu omaa kansanedustajaa mutta sellaisen saaminen on viime vaaleissa jäänyt aina haaveeksi. Vaikeaa se on myös nyt, mutta ilman äänestämistä sellainen ei onnistu lainkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.