Valtuusto käynnisti hakumenettelyn

Pieksämäki hakee kaupunginjohtajaa viiden vuoden määräajaksi. Käytännössä kaupunginvaltuusto käynnisti hakumenettelyn viime maanantaina vahvistamalla kaupunginjohtajan kelpoisuusehdot. Päätös oli yksimielinen, eikä asian ympäriltä kuultu soraääniä tai poikkeavia päätösesityksiä, vaikka sellaisten mahdollisuutta osattiin etukäteen odottaa. Tähän saakka kaikki on sujunut sulassa sovussa.

Kaupunginjohtajan virkaan valittavalta edellytetään yliopistossa tai tiedekorkeakoulussa suoritettua ylempää korkeakoulututkintoa. Seuraava askel valintaprosessissa käydään ensi maanantaina kaupunginhallituksessa, jossa käsitellään viran haettavaksi julistamista ja täyttämistä. Päätösesityksen mukaan virka on tulossa haettavaksi 25.3.-23.4. väliseksi ajaksi. Lisäksi kaupunginhallitus valitsee haastattelutyöryhmän kokoonpanon, joka puolestaan sopii hakuprosessin aikatauluista.

Jos kaikki sujuisi suunnitelmien mukaan ja ilman suurempia kompastuksia niin kaupunginjohtajan nimi saattaisi olla tiedossa jo ennen kesälomia. Tosin varsinaisen valinnan yhteydessä Pieksämäen kaupunginvaltuusto saattaa joutua jo äänestämään, sillä näkemykset eivät välttämättä ole enää yhtä yksituumaisia kuin viime maanantaina. On mielenkiintoista nähdä millaisen hakijarynnäkön avoin virka saa aikaan. Ensimmäinen ehdokas on jo viivalla, hän on vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.