Valtuustoaloite toimii Pieksämäellä

Kaupunginvaltuutetut tekevät Pieksämäellä ahkerasti valtuustoaloitteita, viimeisimmässä kaupunginvaltuuston kokouksessakin maanantaina aloitteita tehtiin useita. Vuositasolla valtuustoaloitteita tehdään kymmeniä.

Valtuustoaloitteet ovat myös täyttäneet tehtävänsä, sillä niiden perusteella on uudistettu toimintaa ja korjattu epäkohtia. Toisinaan käy ilmi, että Pieksämäen kaupungin organisaatiossa ollaan jo tekemässä aloitteessa toivottua asiaa.

Kaikki valtuustoaloitteet johtavat toimenpiteisiin, sillä niiden tekijät saavat vastauksen esittämäänsä aloitteeseen.

Loppuunkäsitellyt valtuustoaloitteet kootaan yhteen ja niistä annetaan valtuustolle selvitys kevättalven aikana. Viime maaliskuussa valtuustolle annettiin tiedoksi 27 loppuunkäsiteltyä valtuustoaloitetta ja yksi keskeneräinen.

Kunnalliseen demokratiaan kuuluu myös mahdollisuus tehdä kuntalaisaloitteita. Niitä Pieksämäellä tehdään vuosittain vain muutamia, mutta jokainen aloite on saanut hyvän vastaanoton. Viime keväänä loppuunkäsiteltyjä kuntalaisaloitteita oli kolme. Aloitteiden pohjalta toteutettiin Maaselän koulun väistötiloja ja parannettiin Kontiopuiston koulun ympäristön liikenneturvallisuutta. Hienosti menestyi myös aloite yksityistieavustusten lisäämisestä, sillä avustuksiin varattu määräraha palautettiin budjettikäsittelyssä 120?000 eurosta 220?000 euroon.