Vanhemmillaon vastuu lasten juhlista

Pitkä kouluvuosi päättyy tänään Suvivirteen ja nuoret säntäävät ansaitulle kesälomalle. Tapausta on syytä juhlia, mutta juhlimisen täytyy pysyä hyvissä rajoissa ja juhlijan kannattaa säilyttää tolkku mielessään. Kuitenkin valitettavan usein koulujen päättymiseen liitttyy runsaasti erilaisia häiriötekijöitä ja iloisen päivän päätteeksi käsistä riistäytynyt juhlinta tietää töitä niin sosiaalityöntekijöille kuin varsinkin poliisille.

Poliisi varautuu vuosittain nuorison juhlintaan päättäjäispäivänä eri puolilla Suomea, ja näin tehdään myös Pieksämäellä. Lisäksi kaupungin nuorisotoimi ja joukko vapaaehtoisivat ovat jo useana vuonna jalkautuneet päättäjäispäivän iltana kaupungille. Eniten nuorisoa odotetaan kerääntyvän juhlimaan koulujen päättymistä Hiekanpäähän, jossa on perinteisesti ollut jopa 200 nuorta juhlijaa.

Pieksämäellä nuoret ovat onneksi osanneet juhlia järkevästi ja pahoilta ylilyönneiltä on pystytty välttymään. Lähinnä kysymys on ollut pienestä nujakoinnista ja leikkimielisestä painista. Mutta kun paikalla on paljon väkeä niin melkein mitä tahansa voi tapahtua.

Vaikka viranomaiset valvovat niin lopulta vastuu nuorista sekä heidän hyvinvoinnistaan on vanhemmilla. Pelisäännöt täytyy sopia etukäteen. Vanhempien on syytä vastata tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun illalla. Siellä voi olla poliisi tai sosiaalityöntekijä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.