Vanhustyön tärkeys korostuu vuosi vuodelta

Parhaillaan koko maassa vietetään Vanhustenviikkoa. Ensi sunnuntaihin saakka kestävää viikkoa vietetään teemalla varaudu vanhuuteen. Sen avulla kannustetaan yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään toimintaa ikääntyneille.

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Esimerkiksi Vanhusten pivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Pieksämäellä otettiin jo varaslähtö vanhustenviikon juhlintaan lauantaina Poleenissa pidetyssä juhlatilaisuudessa. Tapahtumia on Pieksämäellä tarjolla kuitenkin koko viikon ajan. Varsinainen Vanhustenpäivän pääjuhla pidettiin viime sunnuntaina Sodankylässä.

Varmaa on, että jokainen meistä vanhenee jatkuvasti ikävuosien karttumisen myötä. Viimeisimmän väestöennusteen mukaan vanhusten määrä kasvaa jatkuvasti.
Sen mukaan Pieksämäen suurin ikäluokka vuonna 2040 ovat 75-79-vuotiaat.

Vanhustyön tärkeys ja merkitys korostuvat vuosi vuodelta. Seniorikansalaiset ovat jo nyt tärkeä kansanosa, jotka ylläpitävät merkittävässä määrin palvelutuotantoa ja kulutusta. Jatkossa he ovat siinä vieläkin suuremmassa roolissa. Sen vuoksi vanhukset ja ikääntyvät kansalaiset on pidettävä mukana yhteiskunnan kehittämisessä myös tulevaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.