Venetmäki nousemassa valokeilaan

Viime viikon kuuminta paikallista puheenaihetta ei tarvitse jäädä kovin pitkään miettimään. Viime maanantaina kerrottiin, että Pieksämäellä ryhdytään kuvaamaan Nelosen uutta tosi-tv -sarjaa Farmia. Asiasta ei oltu julkisuudessa kuultu aikaisemmin pihaustakaan. Ruotsalaiseen menestysformaattiin The Farm perustuvassa ohjelmassa joukko julkisuuden henkilöitä irtautuu tyystin yhteiskunnan mukavuuksista ja he elävät hyvinkin askeettisissa oloissa ja entisajan malliin suomalaisella maatilalla. Osallistujat kilpailevat erilaisissa tehtävissä ja koko kilpailun voittaja kuittaa muhkean rahapalkinnon.

Tällainen maatila löytyi Pieksämäen Venetmäestä ja viisi viikkoa kestävien kuvausten ensimmäinen kuvauspäivä oli viime viikon tiistaina. Kuvausryhmä tuo taatusti eloa ja vilinää kylän normaaliin eloon. Farmin pehtoorina nähdään monille pieksämäkeläisille tuttu Häkkilän tilan isäntänä toiminut Terho Häkkinen, joka valikoitui tehtävään usean ehdokkaan joukosta.

Ollaan ohjelmaformaatista ja tosi-tv:stä sitten mitä mieltä tahansa, niin markkinointimielessä ohjelman myötä tulevan julkisuuden arvoa on vaikea mitata rahassa. Ohjelma nähdään televisiossa ensi vuonna ja Pieksämäki on saamassa sen myötä roimasti kansallista näkyvyyttä. Samoin on käymässä myös Terho Häkkiselle, jonka kasvot tulevat ensi vuonna vieläkin tutummaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.