Viihtyisä ympäristö on kaikkien asia

Siisti kaupunkikuva ja viihtyisä ympäristö kertovat paljon kaupungista ja kaupunkilaisista. Pieksämäellä toimivat yrittäjät ovat saaneet kaupungilta yleiskirjeen, jolla kaikki yritykset yritetään saada ottamaan kaupunkikuvan kohentaminen omaksi asiakseen. Kirjeen takana ovat Pieksämäen kaupungin maankäyttö- ja rakennusvalvonta, yritystoimi sekä Keski-Savon ympäristötoimi.

Yhteisen kirjeen avulla kaikkia toimijoita halutaan kannustaa siivoamaan omaa aluettaan sekä varastoimaan pihalla olevat tavarat kaupunkikuvaan sopivalla tavalla. Yksittäistapauksina kyse on pienistä asioista mutta kokonaisuutta katsottaessa pystyy näkemän taustalla olevan ison kuvan.

Valtaosa Pieksämäellä toimivista yrityksistä pitää oman alueensa siistissä kunnossa ja kaupungin ympäristötoimeen tulee yllättävän vähän ilmoituksia epäsiisteistä teollisuustonteista. Se kertoo siitä, että yrittäjät tietävät ja tuntevat vastuunsa myös yleisen viihtyvyyden säilyttämisessä. Samanlaista vastuuta tulisi tuntea myös jokaisen tiellä liikkujan, sillä roskat kuuluvat roskakoriin eivätkä tien pientareelle tai kadulle.

Yksi tärkeä sisääntuloväylä Pieksämäelle on rautatie. Radanseudun takapihojen raivaaminen, siistinä pitäminen ja viihtyisyyden parantaminen lisäisi myönteistä mielikuvaa Pieksämäestä ja pieksämäkeläisistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.