Yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara

Tänään vietetään Yrittäjän päivää. Kyseistä päivää on vietetty Suomessa vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 lähtien, ja sen vietto on laajentunut valtakunnalliseksi tapahtumaksi.

Yrittäjyyden teemapäivä sai alkunsa kun vuosina 1996-1996 lamakauden jälkeen paikallisessa yrittäjäjärjestössä Helsingissä pohdittiin, miten voitaisiin antaa uskoa yrittäjille ja miten yrittäjyyden arvostusta voitaisiin lisätä sekä parantaa yrittämisen toimintaedellytyksiä. Yrittäjän Päivän vastuullinen järjestäjä on Yrittäjän Päivä-säätiö, joka perustettiin vuonna 2002. Sen toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen sekä yrittäjyyden arvostuksen lisääminen.

Yrittäjät ovat oman teemapäivänsä ansainneet. Meidän jokaisen on syytä muistaa, että yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara. Ilman yrityksiä kuntalaisilta puuttuu niin työpaikkoja kuin palveluita ja samalla kunnalta puuttuu verotuloja. Siksi on perusteltua sanoa, että kunta on yritystensä summa. Yritysten menestyminen säteilee vaurautta ja hyvinvointia myös ympäröivään yhteiskuntaan, eikä se pystyisi toimimaan ilman yrityksiä ja yrittäjiä.

Esimerkiksi Pieksämäki ei olisi nykyisellään ilman paikkakunnalla toimivia yrityksiä, jotka samalla ovat luomassa myös paikallista identiteettiä. Yrittäjät jos ketkä tietävät ja ymmärtävät, että lopulta vain asenne ratkaisee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.