Yrityselämä piristyy vauhdilla Etelä-Savossa

Yritysmaailmassa puhaltavat nyt myönteiset tuulet. Hyvänä merkkinä voidaan pitää sitä, että maaseuturahaston yritystuen kysyntä on vilkastunut Etelä-Savossa ja myös kehittämisrahoitusta on haettu maakunnassa Ely-keskukselta kaksi kertaa edellisvuotta enemmän. Kaksi alaa oli vahvimmin esillä: matkailu ja teknologiateollisuus.

Signaali on hyvä, ja myös Pieksämäki saa myötätuulesta osansa. Etelä-Savo on kuitenkin Ely-keskuksen myönteisissä rahoituspäätöksissä vielä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon takana, jotka saivat 27 miljoonan potista melkein neljä viidesosaa.

Yrityselämässä ratkaisee rahoitus, mutta myös kyky innovoida, uudistua ja kasvaa. Ilman visioita ei ole näköaloja. Jos tulevaisuutta ei suunnittele ja rakenna, sitä ei välttämättä olekaan.

Siksi positiivinen vire on tärkeää, vaikka pelkät haavekuvat eivät kanna. Ely-keskus on myöntänyt Itä-Suomeen ennätyksellisen paljon yrityksille kehittämisavustusta kuluvan vuoden alkupuoliskolla, joten konkreettisiakin merkkejä noususuhdanteesta on jo ilmassa. Niitä näkee myös, kun katsoo, miten paljon Pieksämäelläkin investoidaan uusiin liiketiloihin. Valtakunnallisten ketjujen investoinnit ovat selvä merkki siitä, että paikkakuntaan uskotaan - ja paikkakuntaan kannattaa uskoa myös paikkakunnalla. Investoinnit tuovat työllisyyttä, ja työllisyys lisää uskoa myös tulevaisuuteen.