Holokaustin muisto ja nykyaika

Maanantaina 27.1. vietetään vainojen uhrien muistopäivää. Se on Auschwitzin vapauttamisen päivä, josta tulee tänä vuonna kuluneeksi 75v. Valitettavasti antisemitismi elää ja vahvistuu mitä kauempana historiassa holokausti on. Euroopassa on maita, joissa on vaarallista käyttää kipaa tai muita juutalaisuussymboleja. Juutalaiset muuttavat enenevässä määrin Israeliin turvallisuussyistä. Nykypäivän antisemitismi onkin muotoutunut vihamieliseksi asenteeksi Israelia kohtaan, jossa Israel esitetään yksipuolisesti syylliseksi lähi-idän ongelmiin.

Kansanedustaja Anna Kontula (vas.) osallistui 13.1 yritykseen tunkeutua Gazaan. Ylen nettisivujen mukaan tarkoitus oli järjestää mielenosoitus Gazan rajalla protestiksi humanitaarisen kriisin aiheuttanutta saartoa vastaan.

Kontula haluaa myös kritisoida asekauppaa Suomen ja Israelin välillä. Kaupoilla tuetaan toimijoita jotka hyötyvät Israelin miehityksen ja sotatoimien jatkumisesta.

Tahtoisin kysyä että: 1. Mikä miehitys? Israel on perustettu YK:n päätöksellä alueelle, jossa juutalaisella kansalla on 4000 vuoden historia. Juutalaiset olivat myös ostaneet maat itselleen v. 1890-1900l. vaihteessa. Koko historiansa ajan Israel on käynyt vain puolustussotaa, ei koskaan hyökkäyssotaa. Palestiinalaiset (arabit) lähtivät oma-aloitteisesti maasta v.-48 ja -67 sotien yhteydessä, heitä ei pakotettu. Länsiranta ja Golan siirtyivät Israelin haltuun vuonna 67 puolustussodassa. On harhaanjohtavaa puhua miehityksestä.

2. Gazan saarto: Gaza on eristetty siksi, koska alueelta tuli lukuisia itsemurhaterroristeja, jotka räjäyttivät itsensä ja ympäröivät siviilit. Millä muulla tavoin Israel voisi puolustaa kansalaisiaan kuin eristämällä alueen?

3. Humanitaarinen kriisi: 40% Gazan kansalaisista elää köyhyydessä. Alueella valtaapitävän Hamasin johtajat elävät ylellisesti. Itsemurhaterroristien perheet palkitaan avokätisesti. Hamas on terroristijärjestö. Gazan lasten nälkä on Hamasille mitä mieluisin asia. He ovat Hamasille propaganda-ase; mitä suurempi kärsimys, sitä suurempi propagandavaikutus. Israel ei ole syyllinen tähän.

4. Ihmettelen myös että mikä mahtaisi olla politiikka, jonka Kontula hyväksyisi Suomi/Israel-välisen asekaupan perusteeksi? Suostua murhattavaksi?

En vihaa muslimeja enkä väitä jokaisen olevan antisemitisti. Tosiasia on kuitenkin se, että kaikki muslimivaltiot kieltävät holokaustin ja väittävät sen olevan valhetta.

Koraanin mukaan juutalaiset ovat apinoita ja sikoja. Imaamit lietsovat juutalaisvihaa yleisesti. On tärkeä ymmärtää islamin vaikutus sekä lähi-idässä että Euroopassa, jotta osaamme suhtautua sekä Israeliin että juutalaisiin oikeudenmukaisesti ja arvioida lähi-idän uutisia objektiivisesti.

Jos emme halua uutta holokaustia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.