Kaupunginjohtajan valinnasta

Pieksämäellä eletään jännittäviä aikoja. Valinnat kaupunginjohtajan ja perusturvajohtajan virkoihin tehdään tulevana maanantaina 17.6. valtuustossa.

Kaupunginjohtajan virkaa hakeneista neljä pääsi loppusuoralle, mutta koska valinta tehdään virkavaalilla, kaikki hakemuksensa jättäneet ovat vielä mukana taistossa.

Keskusteluissa on noussut esille, että osa valintaa tekevistä valtuutetuista haluaa erityisesti ”uusia tuulia” ja muutosta. Hyvä näin, uudet tuulet virkistävät ja ruoho on perinteisesti aina vihreämpää aidan toisella puolella. Mutta jos kuvitellaan, että kaupunginjohtajaksi valittu ”ulkopuolelta” tuleva henkilö on jokin ihmeidentekijä, joka taikoo meidän kaupunkimme haasteet pois, niin voi tulla pettymyksiä. Kukaan yksittäinen ihminen, vaikkapa kaupunginjohtaja, ei voi lopulta tehdä ihmeitä ja saada muutosta yksin aikaan. Kyllä muutoksen on tapahduttava kaikissa meissä kuntalaisissa ja päättäjissä, jotka istuvat lautakunnissa, hallituksissa, valtuustossa. Jokainen on osaltaan vastuussa siitä, millaista kuntaa haluamme olla kehittämässä.

Johtamista ja organisaatioita lähes 50 vuotta tutkinut emeritusprofessori Pauli Juuti (HS 13.6.2019) antaa kolme neuvoa, joita jokaisen hyväksi johtajaksi haluavan pitäisi noudattaa: palvele, kannusta ja johda itseäsi. Johtaminen on eräänlainen palveluammatti, jossa johtajan ei pitäisi asettua muiden yläpuolelle, vaan tehdä töitä sen eteen, että alaiset pystyvät käyttämään koko potentiaalinsa. Tämä vaatii myös luottamista alaisten ammattitaitoon. Kannustava johtaja auttaa alaistaan löytämään vahvuutensa ja löytämään jopa ne taidot, jotka vielä uinuvat. Kolmanneksi hyvä johtaja uudistuu itse aika ajoin. Hän tarkastelee kriittisesti omia toimiaan ja tapojaan ja on valmis muuttamaan niitä tarpeen vaatiessa. Tämä vaatii myös sitä, että johtaja osaa ottaa alaisiltaan vastaan kriittistäkin palautetta, pelkät myötäilijät eivät auta kehittymään.

Kuntajohtajalta vaaditaan toki henkilöstöjohtamisen taitojen lisäksi paljon myös asiaosaamista. Numerot, strategiat, kuntalaki ja hallintoasiat on oltava hallussa. Pelkkä asiaosaaminen ei kuitenkaan riitä, on oltava yhteistyökykyä, rohkeutta, paineensietokykyä ja kykyä tehdä päätöksiä.

Toivonkin valtuustolle viisautta tehdä paras mahdollinen päätös kaupunginjohtajavalinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.