Kommentti Terhi Wallinin kirjoitukseen

Jungnerin twitteri-kommentti kuulostaa kieltämättä kummalliselta ja sopimattomaltakin, vaikka ymmärränkin hänen pointtinsa. Mäenpään syytesuojan poistamisasiassa kyse ei ole sananvapaudesta, vaan siitä saako eduskunnassa rikkoa lakia ja etenkin sen tutkiminen syyllistyikö Mäenpää ylipäätään mihinkään rikokseen.

Nyt kun tutkimiselle ei annettu lupaa, jäi itse asiakin ”auki”. Mäenpää tuntui itse olevan varma syyttömyydestään, joten hänen oman oikeusturvansa kannalta olisi ollut järkevää osoittaa se käymällä prosessi läpi asianmukaisesti.

Ikävää, jos olet niin kovin loukkaantunut Jungnerin ”kuulostaa enemmän satanistien kuin kristittyjen touhulta” -kommentista, mutta uskallan lohduttaa sillä, että suht’ vähällä olet kuitenkin tainnut päästä.

Toki loukkaantuminen on aina subjektiivinen kokemus eikä toisen kokemusten vähättely siten ole asiallista. Oudoksun kuitenkin sitä, että Mäenpään kielikuva on mielestäsi vain tyhmä, jos Jungnerin kerran oli törkeä, mutta miksi ylipäätään lähteä vertailemaan loukkauksien suuruutta, eikö niistä voitaisi vain luopua? Voithan toki tehdä Jungnerin kommentista tutkintapyynnön, niin selviäisi onko hän rikkonut lakia vai ei.

Uskomattominta koko tässä Mäenpään jutussa ehkä kuitenkin on se ajojahti, mikä nyt on kohdistettu virkavastuulla toimivaan valtakunnansyyttäjään henkilötasolla – mikä ihme meitä todellakin vaivaa?!

Pelkäänpä, että olet pahoittanut mielesi aivan turhaan homofoobikko -nimityksen osalta, sillä kun tarkoitetaan homoihin kohdistuvaa pelkoa, vihaa, vastenmielisyyttä – pahoinpitely ja tappaminen ovat ihan eri asioita, vaikka homofobia saattaa äärimmillään siihen johtaakin.

Vastaavasti myöskään ns. homoliittoja vastustavat eivät taatusti kaikki ole homofoobikkoja. Toivottavasti kirjoitukseni ei loukannut ketään!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.