Kuopiontien K-Market kasvaa ja uudistuu

K-Market Kuopiontie on ollut suljettuna viime sunnuntaista alkaen myymälään tehtävän suuren peruskorjauksen takia. Myymälä avataan asiakkaille torstaina 26.9.

– Koko kiinteistö tulee K-Marketin käyttöön ja myyntipinta-ala kasvaa ja samalla valikoimat kasvat: myyntiin tulee lisää tuoretavaraa ja teollisia elintarviketuotteita, kertoo kauppias Kimmo Ovaska.

Uutta palvelua on kahvipiste, salaattibaari ja paistopiste. Myymälästä on sen avauduttua saatavissa omapaistoleipää ja omapaistoleivonnaisia. Uutta myyntipinta-alaa tulee pitkälti toistasataa neliötä.

– K-Market Kuopiontie on vilkas kauppa, johon Keskon ja kauppiaan kannattaa investoida. Lähimarketille on tarvetta.

Kuopiontien marketti on avoinna joka päivä kello 23:een saakka. Pitkälle iltaan ulottuvalle aukiololle nähdään tarvetta.

Kiinteistön peruskorjauksen toteuttaa Kesko ja kauppias vastaa kalusteinvestoinnista.

– Kaikki entinen kalusto menee uusiksi ja tulee paljon uuttakin kalustoa. Se on mittava investointi. Siwan aikainen kalusto alkaa selkeästi olla tiensä päässä.

Paikallinen rakennusliike R. Lempinen Oy tekee rakennustöitä.

Ovaska oli aikoinaan kauppiaana myös Keskuskadun K-Market Pieksämäessä. Tokmannin vieressä sijainnut myymälä lopetti toimintansa vuonna 2017.

– Viime kesänäkin vielä asiakkaat pahoittelivat toiminnan loppumista siellä. Monelle vanhemmalle ihmiselle kauppa oli sopivan kävelymatkan päässä.

Kauppaostokset voi hoitaa myös tilauksena. Bovallius-Palveluilla on kauppakassipalvelu, jossa asiakas antaa ostoslistan työntekijälle, joka sitten tuo tavarat kotiin.

– Kauppa ei ainakaan vielä pysty tuottamaan palvelua, Ovaska pahoittelee.

Ovaskalla on nyt kaksi K-markettia vastuullaan. Toinen niistä on K-Market Neilikka Naarajärvellä. Työntekijöitä myymälöissä on kauppiaan lisäksi yhteensä 14.

– Uudistuksen jälkeen tarvitaan lisää ainakin tuuraajia, kun työmäärä lisääntyy. Meillä on ollut pitkään sama henkilöstö ja lomansijaisinakin ovat jo vuosia olleet samat henkilöt. Myymälöihin on saatu hyvin työntekijöitä.

Tällä hetkellä K-ryhmällä ei suunnittele Pieksämäelle kauppapaikkoja, kertoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

– Kauppapaikkaverkosto ei koskaan ole valmis ja siinä on jatkuvaa muutosta. Pieksämäelle ei ole aktiivisesti uutta tekeillä. Sen sijaan nykyisiin myymälöihin tehdään uudistuksia.

Kiinteistönomistajat ottavat aika paljon yhteyttä Keskon aluejohtoon ja tarjoavat Pieksämäeltä erilaisia vaihtoehtoisia liikehuoneistoja.

– Valmiit liiketilat pitäisi olla. Tällä hetkellä ei ole prosessissa uuden suunnittelu, eikä lyhyellä aikajänteellä ole tulossakaan.

Kuosmasen näkemyksen mukaan saattaisi olla tarvetta yhdelle täydentävälle K-Marketille, Citymarketteja paikkakunnalla ei tarvita kuin yksi.

Neljä vuotta sitten käyttöönottaman Keskon uuden strategian mukaan ketju keskittyy päivittäistavarakauppaan, rakentamiseen ja talotekniikkaan ja kolmantena autokauppaan.

– On ostettu täydentävää toimintaa ja tuettu näitä kolmea toimialaa. Esimerkiksi autokauppaa on Itä-Suomen alueella vähittäiskaupassa.

Verkkokauppa kehittyy kovaa vauhtia, mutta se pidetään yhteydessä kauppaliikkeisiin.

– Tulevaisuudessakin kaikenlaisilla paikkakunnilla syödään ruokaa, mutta kasvun kärkikolmio on Helsinki, Tampere ja Turku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pieksämäki

Savolaisten ilmoitukset koronavirusoireista kiihtyneet heinäkuussa – lähes 90 ohjattu terveydenhuoltoon

Pieksämäellä cruisaillaan lauantaina – Autoletkaan odotetaan noin sataa ajoneuvoa

Monipuolinen katsaus taiteeseen: Kuvataideseuran kesänäyttely tuo kymmeniä teoksia Kulttuuripappilaan.

Ahvenlampi Jäppilässä uimakiellossa sinilevän vuoksi

Yhteistyö on loistanut poissaolollaan

Tekstarit Tästä Hiekanpään rannan rakentamisesta. Jos internet-kyselyssä 37 prosenttia vastustaa rakentamista ja puhelukyselyssä 57 prosenttia , on se yhteensä 94 prosenttia vastustaa. Vai toisinpäin. Riittääkö rosentit päätökseen? Kun haluatte niin kovast

Sanovat satanistiksi

Kepparit kiisivät yli esteiden – Noin 50 lasta osallistui Pieksämäen Lehden leikkimieliseen kilpailuun

Siilin koulukiinteistöt Naarajärveltä tulivat huutokauppaan

Viimeiset karanneet hiehot saatiin kiinni perjantaina