Liikenteen Villi Länsi

Juttu ajonopeuksista Vanhalla Mikkelintiellä oli täyttä asiaa (PL 4.7.) Ilmeisesti odotetaan kuolonkolaria ennen kuin asialle tehdään yhtään mitään.

Vaaratilanteiden lisäksi mopojen meluhaitta on sietämätön. Eikö päristelijöillä todellakaan ole muuta paikkaa, jossa harjoitella. Asialla on usein sama porukka, joka kokoontuu torilla. Kiihdytys alkaa jo Häyrisentiellä, sitten käännytään Kangaskadulle ja siitä Vanhalle Mikkelintielle. Tämä on yksi vakioreiteistä. Kymmeniä kertoja illasta ja yöstä toiseen.

Näillä kulmilla asuu aika paljon ihmisiä, joilla ei ole ollut vuosiin ilta- eikä yörauhaa. Meteli kestää usein kahteen yöllä. Perusteluksi ei kelpaa, että nuorten pitää saada ajaa. Keskusta ei sovi tällaiseen meluterroriin, joka kantautuu jopa hyvin ääntä eristävien ikkunoiden läpi.

Nyt kiireesti ammattitaitoinen henkilö suunnittelemaan keinot asian korjaamiseksi. Hidasteet, kameravalvonta - töpinäksi ja äkkiä!

Pieksämäki mielellään markkinoi kaupunkia puistomaisena kauniina pikkukaupunkina. Järvi ja rantapolku keskustassa ovatkin hienoja. Idylli kuitenkin särkyy joka ilta. Pärinä kaikuu rantapolulle, uima-ja venerannoille, järvelle ja Hiekkapuron hautuumaalle, josta voi katsella mopojen keulintaa Vanhalla Mikkelintiellä.

Kaupungin todellinen imago on jo vuosikausia ollut mopopoikien pärinäjunttila. Kun minulta kysytään, mitä Pieksämäellä on, vastaan rehellisesti, että mopojen pärinää yökaudet.

Ei olisi myöskään pahitteeksi siivota rautatieaseman hissi, jossa avautuvaa ovea koristaa naisen sukuelimen kuva. Sen läpi tullaan kaupunkiin.

Siinä ensivaikutelma kaupungista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.