Liikuntahallihankkeen pitäisi olla jo pitemmällä

Jo pitkälle suunnitellun yksityisen liikuntahallin rakentamisen pitäisi alkaa pian. Rakentajaksi valikoitunut Wasa Group Oy ei kuitenkaan vielä ole allekirjoittanut sopimusta Pieksämäen kaupungin kanssa.

– Kaupungilla ei ole neuvottelutarvetta. Viivästys johtuu muista tekijöistä kuin kaupungista. Kauhean pitkälle emme voi enää odotella, mutta odotamme kuitenkin vielä vähän aikaa, sanoo kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.

Wasa Groupin myyntijohtaja Petteri Saarinen puolestaan sanoo, että nyt käydään sopimuksen kanssa tavanomaista perusjumppaa.

– Määräaika on laitettu puolin ja toisin. Melkein kaikki on jo valmista ja tämän vuoden puolella pitäisi asioiden olla sovittu.

Pieksämäen kaupunginhallitus käsitteli Pieksämäen urheilutalon käyttöä ja sen tarvitsemia korjaustöitä äskettäin.

Koska yhteinen kanta vielä on muodostumisvaiheessa, esitti Heikki Skyttä (kok.) että asia jätetään lisäselvityksiä varten pöydälle. Hänen esityksensä voittikin äänestyksessä, jossa vain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.) äänesti vaihtoehtoa, että asian käsittelyä jatketaan kokouksessa.

Puheenjohtaja Sepposen mukaan olisi ollut selkeää tehdä päätöksiä kokouksessa.

– Operaattorin sitoutumista hankkeeseen helpottaa, jos on tieto siitä, ettei urheilutaloa peruskorjata ilta- ja viikonloppukäyttöön, Sepponen sanoo.

Hänen arvionsa mukaan uudessa liikuntahallihankkeessa todennäköisesti on kesken neuvottelut operaattorin kanssa.

– Rakentaja Wasa Group on sitoutunut hoitamaan operaattorin sinne.

Suunnitelmat olemassa olevan urheilutalon käytöstä on vahvistettava vuoden loppuun mennessä, sillä terveysviranomaiset edellyttävät sitä.

Sepposen mukaan viranhaltijat eivät kaupungin nykyisessä taloustilanteessa esitä miljoonien eurojen velan ottamista urheilutalon korjaamiseen. Jos kuitenkin sellainen päätös tehdään, on se poliittinen päätös.

– Ja jos niin tapahtuu, on se aika vastuutonta politiikkaa.

Pieksämäen demarien yhdistyksestä tuleva kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Alpo Salo kommentoi tilannetta, että luottamushenkilöt eivät ole tietoisia siitä, mikä uutta liikuntahallihanketta viivästyttää.

–  Sitä ei ole meille kerrottu, vaikka se meitä kiinnostaa.

Pieksämäen kaupunki on sitoutunut maksamaan uuden hallin päiväkäytöstä 290 000 euroa vuodessa. Salo arvelee, että sopimusneuvotteluissa saattaa olla esillä vielä ilta- ja viikonloppukäyttö.

Suunnitteilla olevan liikuntahallin operaattoritaho ja urheiluseurat tapasivat syyskuun lopulla palaverissa, jossa selvitettiin seurojen tarvetta ja halukkuutta ostaa liikuntahallin käyttöaikaa.

– Se oli hyvä tilaisuus, jossa asioita käytiin läpi rakentavassa hengessä, kertoo kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen.

Hänen mukaansa tilavuokrat nousevat entiseen nähden, mutta ne ovat kuitenkin varsin kohtuulliset verrattuna maan yksityisiin liikuntahalleihin.

– Käytännöllisesti katsoen seurat voivat saada lisää rahaa tekemällä nykyistä enemmän talkootyötä tai käymällä vanhempien kukkarolla.

Huvilakadun varteen lähelle muita urheilutiloja suunniteltu liikuntahalli olisi päiväsaikaan koulujen liikuntakäytössä ja iltaisin sekä viikonloppuisin harrastus- ja kilpailukäytössä. On myös kaavailtu, että hallissa voisi olla muunkinlaisia kuin urheiluun liittyvä yleisötilaisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.