Pertinkujan asemakaavan toteuttamisesta

Mielestäni entisen kaupungintalon kohdalle suunnitteilla olevia korkeita kerrostaloja Poleenin puistoon ei ole sopivaa rakentaa. ne veisivät puistorauhan ja idyllin koko puistoalueelta.

Lisäksi puistossa on liito-oravia, jotka ovat suojelukohteita. Varsinkin noin korkeat kerrostalot neljä- ja kuusikerroksisina rikkovat puistorauhan. ne toisivat väestöä rannalle ja puistoon aivan liikaa.

Kerrostalojen paikka voisi hyvin olla Prisman takana, siellä on tilaa korkeammillekin kerrostaloille, ja rautatiet ovat lähellä myös, joten matkustamaan on siitä lyhyt matka.

Mikäli kaupungintalo puretaan, niin sen viereen noin 50 metriä Savonsolmun suuntaan voisi rakentaa huoneistohotellin tai hostellin. Halvempaa majoitustilaa pitäisi Pieksämäen kaupunkialueella olla enemmän. Tällaiset majoitustilat tulisi kuitenkin olla vain kaksikerroksisia. Moni turisti jo nyt kyselee majoitustiloja keskustasta.

Pitäisin myös varteenotettavana seikkana, että Pertinkujalle rakennettaisiin lähelle Savonsolmua vanhuksille sopiva hoitoalan talo, joka olisi tarkoitettu hyväkuntoisille vanhuksille ja eläkeläisille, siis yli 65-vuotiaille.

Sellainen, jossa olisi hissi asukkaiden käytössä ja he saisivat kulkea vapaasti myös kaupungilla, toisin sanoen ei mitään suljettua vanhusten osastoa. Lisäksi tuollaisessa talossa tulisi olla hyvät ja toimivat tilat seurusteluhuoneineen ja pesutiloineen.

Sellaiselle olisi varmasti kysyntää, koska nykyiset laitokset taannuttavat vanhuksia liikaa.

Väestöstä vanhuksia on Pieksämäellä nyt noin 5 500 henkilöä, eli yli kolmasosa koko kaupungin väestöstä ja kymmenen vuoden kuluttua ennusteiden mukaan tuhat enemmän.

Kaupunkiin tulisi myös saada muuttamaan lisää työikäistä väestöä, että verotulot olisi taattua ja työvoimaa olisi saatavilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.