Pieksämäen vanhukset ja omaishoitajat heitteillä!

On tullut tietoomme että hyvin toimiva Kerttulan Päivänkämmenen intervallijaksot siirretään Hiekanpään palvelukeskukseen. Emme ymmärrä kuinka virkamiesjohto ei halua kuulla meitä, jotka olemme tätä kaupunkia rakentaneet vaan tekevät omavaltaisia päätöksiä.

Meitä vanhoja kohdellaan huonosti, kyllä jokainen sanoo että arvostamme omaishoitotyötänne, mutta ei tämä siltä tunnu. Ajatelkaapa kohdallenne jos on esim. muistisairas hän on tottunut tiettyihin rutiineihin ja sitten laitetaan uuteen ympäristöön menee hän ihan sekaisin muutoksesta.

Olen puolisoni omaishoitaja hän käy säännöllisesti Päivänkämmenen yksikössä iv. jaksolla ja viihtyy siellä hyvin, hoitajat ovat tuttuja ja siellä on kivaa virike toimintaa sekä kuntoutusta joka päivälle kuin myös viihtyisä yhteinen huone missä voivat seurustella keskenään ja vaihtaa ajatuksia. Henkilökunta on ystävällistä ja tuntevat nämä asiakkaat hyvin.

Nyt heidät ollaan siirtämässä Hiekanpään palvelu taloon missä on kolkko ja sokkeloinen ympäristö, tosin se on uusi muka hieno yksikkö joka ei ole viihtyisä. Siellä ei ole virike toimintaa ja muutenkin on paljon negatiivistä palautetta kuulunut. Onko tarkoitus saada vielä liikkuvat vuodepotilaiksi ja mahdollisimman nopeasti puupalttooseen?

Herkästi sanotaan että saatte kotiin apua tarvittaessa mutta ei se niin yksin kertaista ole sillä esim. puolisoni ei halua että vieras ihminen tulee hänen kanssa muutamaksi tunniksi ja mitä se maksaa? Jos minulla on loma/vapaapäiviä haluan levätä ja olla kotona.

Miksi terveyskeskuksen kuntoutus yksikkö on ajettu alas? Siellä on fysioterapeutteja ja kuntouttajia samassa talossa ja kai siellä on osaava henkilö kuntakin. Sen ajan minkä leikatut potilaat tarvitsevat kuntoutusta hoitoa eikö heitä voida arvioi siellä ja kotouttaa heti kun on mahdollista.

Kysynkin ketkä on päättänyt tämän? eikö sitä voi perua, onko joillekin korkea arvoisille virkailijoille kunnia kysymys ja onko tämä kiveen hakattu?

Tässä kaupungissa edelleen virkamiehet päättävät ja meidän valitsemat luottamushenkilöt ovat turhia, mielestäni tällaisissä asioissa tulisi kuulla meitä kuntalaisia ja ruohonjuuri tason työntekijöitä. Kysyinkin kun kävin keskustelemassa perusturvajohtajan kanssa mitä säästöjä tässä tulee ei kuulemma ole säästöä mutta näin on päätetty?

Meillä on koeajalla oleva perusturvajohtaja, kuka on sanellut hänelle näitä visiota joissa ei otettu huomioon meitä omaishoitajia ja meidän jaksamista?

Tuntuu pahalta viedä rakkaat omaisemme sellaiseen paikkaan missä ei ole viihtyisää. Kai on tarkoitus että olemme mekin kohta hoidettavana.

Vielä omantunnon kysymys mihin veisit omaisesi hoidettavaksi? Veisitkö saattohoitokotiin jos hän vielä liikkuu omilla jaloillaan? Vai mihin? Olemme pieni eläkeläisiä ei ole vara yksityisiin hoitokoteihin ja mielestäni olemme ansainneet kunniallisen hoidon ja elämän ehtoon tarvittaessa.

Viimeistä kantaliitosta tehtäessä meille luvattiin parempaa palvelua ja kaikkea kehitetään mutta hienot puheet on unohtunut!

Omaishoitajien puolesta,

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.