Seurakunta kaipaa työrauhaa isojen muutosten keskellä – Pieksämäki ei hae herättäjäjuhlia tänä vuonna

Pieksämäen seurakunta ei ano tänä vuonna herättäjäjuhlia Pieksämäelle vuonna 2023. Kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Matti Pehkonen perusteli tekemäänsä esitystä erittäin haasteellisilla tulevilla vuosilla, joissa tulee tapahtumaan runsaasti seurakuntaa koskettavia muutoksia.

– Hiippakuntarja muuttuu vuoden vaihteessa ja samalla rovastikuntayhteistyö on rakennettava uudelleen. Samoin astuu voimaan uusi työaikalaki, jonka merkitystä kirkon työntekjiöille emme vielä tiedä. Lisäksi henkilöstöstrategian mukaan vähennämme henkilöstöä 47,5 työntekijästä 33,3 työntekijään vuoteen 2023 mennessä, Pehkonen luettelee.

– Seurakuntaelämää täytyy vuosien ajan sopeuttaa näihin toteutuviin muutoksiin ja myös seurakunnan työntekijät kaipaavat muutosten keskellä työrauhaa.

Päätös syntyi vilkkaan keskustelun jälkeen. Sen aikana Anne Perälä esitti, että Pieksämäen seurakunta anoo herättäjäjuhlia paikkakunnalle vuonna 2023. Kuitenkaan päätösesityksestä poikkeavaa esitystä ei kannatettu, joten kirkkoneuvosto hyväksyi kirkkoherran tekemän esityksen. Anne Perälä jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

– Missään nimessä tehty päätös ei tarkoita, etteikö herättäjäjuhlia voitaisi hakea myöhemmin toiseen ajankohtaan. Nyt totetuvat muutokset ovat kuitenkin niin suuria ja vaativat paljon sopeutumista, että mielestäni tämä oli seurakunnan kannalta tässä hetkessä vastuullinen päätös, kirkkoherra Pehkonen toteaa.

Pieksämäellä on edellisen kerran pidetty herättäjäjuhlat vuonna 1974. Juhlille osallistuu vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä ja se on yksi suurimmista Suomessa pidettävistä hengellisistä kesäjuhlista. Juhlien järjestäjänä ovat paikallinen seurakunta, kunta ja Herättäjä-yhdistys. Talkootyönä rakennettavia juhlia valmistellaan useita vuosia etukäteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pieksämäki

Pieksämäki huomioi Reino Kososen elämäntyöstään

Satavuotias keskustan paikallisosasto jatkaa vaikuttamista ja valmistautuu jo seuraaviin kuntavaaleihin

Marleena Mönkäre on Pieksämäen Vuoden 2019 Urheilija

Hiekoitushiekalle ja nastakengille on ollut tarvetta

Heikki Laitinen oli Slovakiassa kovassa iskussa

Hoitajavastaanotto jatkuu tammikuussa entiseen tapaan

Järvensalojen työmaat siirtyivät Vanajalta Naarajärvelle

Esapekka Lappi alkaa ajaa kiinni maailmanmestaruutta – taustatuki kunnossa kauden alkaessa

Uusi tapahtuma tarjoaa vintagea ja fiftari-tyyliä

Onko lähtö kaunein saappaat jalassa?