Vähän numeroita mukaan hallikeskusteluun

Aluksi muutama kommentti lehtikirjoitteluun liikuntahallista. Ensinnäkin Arto Sepposen väite (PL 2.11.2019) siitä, että valituksen tekijät liikuntahallin kilpailuttamisesta olisivat syypäitä hallin viivästymiseen ei pidä paikkaansa.

Valitus olisi käsitelty huomattavasti nopeammin, mikäli kaupunki ei olisi ilmeisesti tarkoituksella erehdyttänyt meitä valituksen tekijöitä valittamaan asiasta väärään oikeuteen.

Kyseessä ei myöskään ole virkamiesten kiusaamisesta niin kuin Sepponen väittää vaan oikeudesta ilmaista kuntalaisena mielipiteensä asioista.

Sepposella ei ilmeisesti ole käsitystä sisäliikuntalajien tarvitsemista yhtenäisistä tiloista. Se, että kunnalla on noin 3 500 neliömetriä sisäliikuntatilaa ei suinkaan merkitse niiden riittävyyttä, mikäli ne on ripoteltu eri puolille kuntaa. Sepposen kannattaisi olla yhteydessä eri lajien edustajiin ja kysyä sieltä informaatiota tilatarpeista.

Toimittaja Liisa Tanninen oli jutussaan (PL 4.11.2019) yhteydessä Vaasan salibandyn seuran toiminnanjohtajaan Jukka Leinoon ja kirjoitti Leinon ajatuksia yksityisestä hallista lehteen.

Soitin itsekin Jukka Leinolle ja kysyin häneltä numeroita asioiden takaa eli lähinnä heidän seuransa koosta ja maksuista. Vaasan salibandyseuraan kuuluu noin 600 jäsentä. Hän kertoi Mustasaaressa olevan Wasa Groupin hallin salivuokran olevan heidän seuralleen 60 euroa tunnilta. Joukkueiden jäsenten vuosimaksut vaihtelevat jonkin verran sen mukaan minkä ikäryhmän joukkueesta on kyse. Esimerkiksi 2004 syntyneiden pelaajien vuosimaksu on noin 1300 euroa pelaajaa kohden.

Pieksämäen salibandyseuran Pisaban vuosimaksu kilpailulisenssin omaavalta pelaajalta on tänä kautena 335 euroa, riippumatta missä ikäryhmässä pelaaja pelaa. Täytyy myös muistaa se, että Vaasaan ja sen vieruskuntiin kuuluu noin 80 000 ihmistä eli tukijoita on helpompi löytää kuin pienemmillä paikkakunnilla. (Jukka Leinon antamat luvut olen vahvistanut sähköpostitse, eli kuulopuheista ei ole kyse).

Oli tuleva ratkaisu mikä tahansa hallin suhteen, pääasia on se, että jokaisella kuntalaiselle kuuluu perusoikeutena mahdollisuus harrastaa monipuolista liikuntaa edullisesti terveissä, puhtaissa ja eri lajeihin sopivissa tiloissa paikkakunnalla.

Tähän loppuun positiivisia uutisia Savosta. Suonenjoki ja Rautavaara ovat molemmat hankkimassa itselleen kunnan omistamaa liikuntahallia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.