Yksi Savon maakunta

Valtioneuvosto on lähettänyt 15.6. 2020 lausuntokierrokselle valmistellun sote-mallin, jossa tässä vaiheessa sote-maakunnan tehtäviksi siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi.

Varsinkin Etelä-Savon eteläisissä osissa on suuri huoli maakunnan hajottamisesta, koska itäinen Savo on ilmaissut tahtotilansa yksituumaisesti siirtyä osaksi Pohjois-Savoa.

Ei Etelä-Savon maakuntaa tarvitse hajottaa vaan Etelä- ja Pohjois-Savosta muodostetaan yksi Savon maakunta, jolla on mahdollisuudet vastata tulevaisuudessa kansalaisten palveluista.

Koronan jälkeinen aika kasvaneen valtionvelan takaisinmaksu vaatii rakennemuutoksia. Maakuntien määrää ja tehtäviä joudutaan väistämättä tarkastelemaan uudessa valossa.

Perusteluja yhden Savon maakunnan puolesta löytyy esimerkiksi https://www.adressit.com/yksi_savon_maakunta - sivulta, jossa voi allekirjoittaa adressin.

Vetoan niihin tahoihin, jotka antavat lausuntoaan Valtioneuvostolle, ottamaan huomioon myös yhden Savon maakunnan mahdollisuudet tuottaa kansalaisilleen tasapuolisesti lain määräämät palvelut.

Jukka Nokelainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.