Helleraja paukkui rikki naapurimaakunnassa – Näin sää jatkuu viikonloppuna

Helleraja on rikkoutunut tänään laajasti Etelä- ja Keski-Suomessa sekä Kymen suunnalla. Ilmatieteen laitoksen mittausten mukaan helleraja meni Etelä-Savossa yhdessä mittauspisteessä: Mikkelin lentoasemalla mitattiin 26,4 astetta 15.10.

Pohjois-Savossa korkeimmat lämpötilat mitattiin Varkauden suunnalla, jossa Kosulanniemen mittausasemalla mittari näytti 23,3 astetta.

Kuopion Savilahden mittausasemalla lämpötila kohosi enimmillään 20,8 asteeseen puoli neljän aikaan. Vesannolla meni 21 astetta rikki.

Lämpö laskee kuitenkin loppuviikonlopuksi. Perjantaina Pohjois-Savossa saattaa olla paikallisia sadekuuroja, mutta lauantaille ja sunnuntaille sateita ei ole päivystävä meteorologi Eveliina Tuomisen mukaan luvassa.  Myös pilvipeitteen määrän pitäisi pysyä maltillisena, joten aurinkokin voi pilkahdella.

Päivälämpötila vaihtelee Kuopion suunnalla viikonloppuna 12–15 asteessa. Eteläisessä Savossa päivälämpötila on 14–17 astetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.