Äijätiimit etsivät duunareille terveellistä ruokaa

Mikkelin ammattikorkeakoulussa (MAMK) alkanut hanke etsii keinoja parantaa duunarimiesten työaikaista syömistä.

Hankkeen kohderyhmänä ovat miesvaltaiset työpaikat ja niiden työntekijämiehet.

Tavoitteena on kehittää miesten hyvää ja terveyttä edistävää syömistä työaikana.

Pilttityöpaikkojen miehet pääsevät äijätiimeihin mukaan kehittämään itse parempaa syömistä työaikana.

Hankkeen pilottityöpaikkoja ovat Ahlstrom Glassfibre Oy:n Karhulan ja Mikkelin toimipisteet, Savonlinja Oy sekä UPM Pelloksen tehtaat Ristiinassa.

Hankkeen alussa selvitetään pilottityöpaikkojen miesten työaikaista syömistä ja sen ongelmakohtia ja kootaan yrityskohtaiset tiimit.

Tiimeihin tulee mukaan myös muun muassa ruokapalvelussa toimivia miehiä, kaupan edustajia sekä miespuolisia restonomi- ja terveysalan opiskelijoita.

THL:n rahoittama hanke jatkuu 2016 loppuun. Tavoite on, että itäsuomalaisten miesten kehittämät mallit parempaan syömiseen työpaikoilla leviävät muualle maahan.

Hankkeen lähtökohta on, että asioista puhutaan tarvittaessa ronskistikin niiden oikeilla nimillä unohtamatta itäsuomalaista huumoria ja leppoisaa asennetta.