Äiti toimi yrityksensä konkurssiin ajaneen miehen bulvaanina

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 43-vuotiaan miehen törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja rekisterimerkintärikoksesta kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen sekä 90 päiväsakkoon eli 540 euron sakkoihin.

Lisäksi oikeus määräsi hänet viideksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Miehen on maksettava valtiolle rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä vajaa 40 000 euroa sekä korvauksia asianomistajille yli 32 000 euroa.

Miehellä oli Kuopiossa rakennusalan yritys, joka meni maksukyvyttömänä konkurssiin toukokuussa 2014.

Oikeuden mukaan mies oli kirjannut omaa rahankäyttöään yhtiön kirjanpitoon eri kirjauksilla lähes 60 00 euron edestä koko yrityksen olemassa olon ajan eli keväästä 2012 alkaen.

Oikeuden mukaan oli epäuskottavaa, että mies kertoi kyse olevan esimerkiksi hänen ja hänen vaimonsa työmatkakuluista, joita ei voinut todentaa, kun ajopäiväkirjoista ainakin yksi oli varastettu.

Lisäksi yhtiöstä oli nostettu käytännössä rahat pois sitä mukaa kuin sitä oli tullut tilille.

Mies oli menettänyt luottotietonsa jo aiemmin, joten siksi firma oli kokonaan miehen äidin nimissä, vaikka hänellä ei ollut käytännössä mitään tekemistä yrityksen kanssa.

Sen takia oikeus tuomitsi 64-vuotiaan naisen rekisterimerkintärikoksesta 60 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 360 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.