14-vuotias ajaa autolla jatkuvasti pitkin Savoa

Kuopion seudulla usein vaaratilanteita aiheuttanut 14-vuotias poika ei taltu kuriin poliisin keinoin. Aiemmin etenkin Koillis-Savossa vahinkoja aiheuttanut poika on viime päivinä liikkunut usein Kuopiossa. Poika on virallisesti outokumpulainen, mutta liikkuu välillä ympäri Savoa käyttöönsä saamillaan tai varastamillaan autoilla.

Viimeksi 14-vuotias poika ajoi Joensuuntietä Riistaveden suunnasta Kuopioon viikko sitten tiistai-iltana. Ohiajettu autoilija ilmoitti hätäkeskukseen, että hänen ohitseen oli ajettu arviolta 150 kilometrin tuntinopeudelta.

Autosta myös viskottiin täysiä oluttölkkejä kohti toisia autoja. Tölkit eivät osuneet. Kovassa nopeudessa ne olisivat voineet aiheuttaa hengenvaarallisen onnettomuuden.

Hetkeä myöhemmin samana iltana Päivärannan Shellillä poika uhitteli ajaa tuntemansa miehen päälle. Ensin poika ajoi kohti toista autoa, sitten kohti auton vieressä seissyttä miestä.

Poliisipartio tavoitti auton Puijonlaaksosta. Silloin selvisi, että ratissa oli sama 14-vuotias, joka oli aiemmin saman päivänä jäänyt kiinni ajaessaan Rauhalahdesta Kuopion sairaalalle.

- Poliisi keskeyttää ajon ja ilmoittaa vanhemmille ja sosiaalitoimelle. Rikosoikeudellinen vastuu ei koske alaikäistä, joten keinoja ei meillä paljon ole, ylikonstaapeli Arto Tynkkynen Kuopion poliisista kertoo.

Poika on jäänyt nyt tänä vuonna kiinni ajokortitta ajosta 18 kertaa. Se ei ole koko määrä, sillä hän on jäänyt kiinni ajosta myös aiemmin 13-vuotiaana. Hänellä on tilillään myös erilaisia pieniä omaisuusrikoksia.

- Kun lapsen ajo keskeytetään, hänet voidaan tuota poliisiasemalle, mutta alaikäinen on viivytyksettä luovutettava sosiaaliviranomaiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.