34 autoa vietiin pois hiekanpoiston tieltä – omistajilla tiistai-iltapäivään asti aikaa hakea autonsa pois ennen lisämaksuja

Kuopiossa 34 jouduttiin siirtämään pois hiekanpoiston alta sunnuntaina. Viime vuonna siirrettäviä autoja oli 51.

– Pysäköintikielloista huolimatta kaduille jätetyt autot aiheuttavat turhaa viivästystä hiekanpoistopäivänä. Jokainen ajoneuvon siirto on sinänsä turhaa, harmittelee pysäköinninvalvonnan Tiina Säilä kaupunkiympäristön palvelualueelta.

Siirrettävien ajoneuvojen määrä on vähentynyt viimeisenä kymmenenä vuotena huomattavasti. Esimerkiksi vuonna 2011 siirrettäviä ajoneuvoja oli yli sata.

Kaupunki on asentanut puhdistettaville katuosuuksille tilapäisistä liikennejärjestelyistä kertovat pysäköintikieltokyltit mahdollisimman varhain. Kaupungilla on todettu, että etukäteisviestintä on tehokkain tapa estää virheellisiä pysäköintejä ja vähentää ajoneuvojen siirtoja.

– Kun hiekanpoistopäivä lähestyy, pysäköintikieltoalueella olevien autojen tuulilasiin on myös laitettu herättelyviesti, että pysäköintikieltoon muistetaan reagoida, Säilä sanoo.

Virheellisestä pysäköidystä ajoneuvosta seuraa sekä virhemaksut että ajoneuvon siirtomaksu ja maksut ovat yhteensä vähintään noin 250 – 350 euroa. Hiekanpoiston tiellä oleville autoille tehdään lähisiirto, eli ne hinataan mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintipaikkaa.

Mikäli ajoneuvoa ei haeta siirtopaikalta pois viimeistään tiistaina 24. huhtikuuta kello 16 mennessä, ajoneuvo siirretään kaupungin varastoon, jolloin on maksettava lisäksi varastosiirron kustannukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jo kymmeniä autoja hinattu pois Kuopion keskustasta: kaupunki varoittaa omistajia huomattavista kustannuksista