700 lukiolaista tanssii ensi viikolla Kuopion kaupunginorkesterin säestämänä

Noin 700 lukiolaista tanssii ensi viikolla Vanhojen tanssit livemusiikin tahtiin. Kuopion kaupunginorkesteri toteuttaa yhdessä Kuopion lukioiden ja liikunnanopettajien kanssa Kuopion kaikkien aikojen suurimmat vanhojen tanssit Kuopiohallissa.

Estradilla nähdään valtava joukko esiintyjiä: noin 700 tanssijaa ja lähes 50-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesteria johtaa kapellimestari Eero Lehtimäki.

Tanssimassa ovat Kallaveden lukion, Klassillisen lukion, Lyseon lukion ja taidelukio Lumitin 2. vuoden oppilaat. Kaupunginorkesterin lisäksi tansseja tahdittavat taidelukio Lumitin bändit.

Orkesterisovituksia Kuopion tansseihin on tehnyt muun muassa Petri Juutilainen, jonka johtamaa levytystä on soitettu ahkerasti vanhojen tansseissa kautta Suomen vuosikymmenten ajan.

Vanhojen tanssinäytökset esitetään kahteen otteeseen päivän aikana: lukioiden oppilaille sekä tanssijoiden perheille ja läheisille. Kuopion kaupunginorkesteri on järjestänyt keväisin kehitysvammaisten konsertin, ja tällä kertaa vanhojen tanssien yleisöön kutsutaan tanssijoiden koulujen ja perheiden lisäksi kehitysvammaiset. Esityksiin odotetaan saapuvan yhteensä lähes 4 000 katsojaa.

Paikoitustilojen rajallisuuden vuoksi yleisöksi saapuvia tanssijoiden perheitä ja läheisiä suositellaan käyttämään julkista liikennettä ja kimppakyytejä tai jättämään autot kauemmaksi Kuopio-hallista keskustan parkkialueille.