Aamuliikenteessä jo useita ulosajoja, rekka tukkii liikenteen Heinävedellä – Pohjois-Savo peittyi valkoiseen huntuun, katso kuvat

Liikennesää on tänään Pohjois- ja Etelä-Savossa erittäin huono lumipyryn takia. Teiden liukkauden takia on sattunut aamun aikana jo useita ulosajoja.

Heinävedellä rekka oli suistunut tieltä ojaan ja tukki liikennettä Valtatiellä 23. Onnettomuuspaikalla Karviosta noin 10 kilometriä Suurmäen suuntaan oli jonkin aikaa käytössä liikenteenohjaus ja vain yksi kaista. Tilanne on nyt kuitenkin ohi.

Ensimmäiset ulosajot sattuivat aamulla ennen seitsemää. Hiukan ennen puoli seitsemää Kuopion moottoritiellä pohjoiseen päin kulkenut henkilöauto ajoi ulos tieltä hiukan Petosen rampin jälkeen. Kello kahdeksan jälkeen Kuopion keskustassa sattui kaksi kappaletta kahden henkilöauton välisiä kolareita Haapaniemenkadulla ja Suokadulla.

Siilinjärvellä auto osui kaiteeseen hiukan ennen seitsemää ja seitsemän jälkeen kaksi autoa kolaroivat. Myös Juvalla sattui aamuseitsemän aikaan ulosajo.

Tiet ovat jäätiköllä myös taajama-alueilla. Vuodenaikaan nähden harvinaiset lumisateet voivat tuoda vielä 15 senttiä lisää lunta Itä-Suomeen ja Pohjois-Pohjanmaalle loppuviikon aikana, kertoo Ilmatieteen laitos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uutinen täydentyy aamun aikana.

Matalapaine tuo perjantaina Savoon jopa yli kymmenen senttiä lunta – talvisinta on Ylä-Savossa