Alatorille tulvi runsaasti vettä

Kuopion alatorille valui runsaasti vettä keskiviikkona päivällä. Vuoto oli niin runsas, että paikalle hälytettiin palomiehet estämään veden valumista liiketiloihin.

Aiemmin kesällä vettä valui kauppakäytävän laipiosta laattapäällysteiselle käytävälle. Vakituisen vuotopaikan alla on ollut kuukausien ajan saavi keräämässä vuotovesiä.

Torstaina rankan, mutta lyhyen sadekuuron jälkeen laipiosta kuulu pamaus ja alatorin yläpohjarakenteiden läpi tulvi vettä runsaammin kuin aikoihin.

Vuotovesi levisi käytävän lisäksi kahteen liiketilaan. Pelastuslaitoksen mukaan niihin ei kuitenkaan tullut irtaimistovahinkoja.

Vettä valui valokuvaamoon sekä uuteen avaamassa olleeseen ravintolaan. Molemmat joutuivat hetkellisesti keskeyttämään toimintaansa, kun palomiehet imuroivat ja lastasivat vuotovedet niiden lattioilta. Ravintolan omistaja osallistui veden poistamiseen myös itse.

Ohikulkijat ihmettelivät, miten alatorille vuotaa taas vettä. Ongelma on jatkunut jo viime vuodesta asti ja Kuopion kaupunki on tiedottanut vuotokohdan korjatun jo useita kertoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pääkkö: Alatorin vesivuoto on nyt tukittu

Alatorilla tuttu ongelma

Vaikeuksien kautta voittoon

Vesi valui taas sisään alatorille

Toriparkin opasteet saatiin kuntoon