Ammattikorkea tahtoo paikata OKL:n lähtöä Savonlinnassa

Mikkelin ammattikorkeakoulu on valmis vahvistamaan merkittävästi rooliaan Savonlinnassa kompensoidakseen yliopistollisen opettajakoulutuksen lopettamista.

MAMK:n hallituksen mukaan ammattikorkeakoululla on mahdollisuus perustaa Savonlinnan kuitulaboratorion ympärille vahva biotuotealan koulutus- ja kehittämiskeskus.

Keskuksen kustannusarvio on 20 miljoonaa euroa. Investointi käsittää uusia laboratorioita, laitteita ja biotuotetekniikan opiskelijoiden oppimisympäristön. Keskuksen tavoitteena on synnyttää uutta, puuta eri muodoissa hyödyntävää palveluliiketoimintaa.

Itä-Suomen yliopisto päätti huhtikuussa Savonlinnan yksikkönsä lopettamisesta. Hallitus ja eri ministeriöt valmistelevat kompensaatiopakettia menetysten lieventämiseksi.

– Kompensaatiossa tulee olla kyse aidosta valtion lisäpanostuksesta Savonlinnaan eikä se saa syödä ammattikorkeakoulun muuta rahoitusta. Investointia ei voida myöskään rahoittaa Etelä-Savolle suunnatuista EU:n rakennerahastojen varoista, Mamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko linjaa hankkeen reunaehtoja.