Antikkalan uusi rinne kerää kiitosta ja kauhistusta - Yrittäjä: "Pelkkä metsässä samoilu ei kannata"

Antikkalan laskettelukeskukseen suunnitellut miljoonainvestoinnit puhututtavat sekä luonnonsuojelijoita että Puijon alueen yrittäjiä. Kuopion luonnonystäväin yhdistyksen taloudenhoitaja Pekka Tenhunen ihmettelee, kuinka visio Puijon urheilulaakson kehittämisestä on yhtäkkiä vaihtunutkin hänen mukaansa takamaan puolella kehitettävään Antikkalaan.

Vaikka suunnitelmat uuden rinteen rakentamisesta eivät yletykään luonnonsuojelualueen puolelle, on koko itärinne Tenhusen mukaan arvokasta vanhaa metsää, jonka kasvilajit jouduttaisiin ottamaan huomioon metsää kaadettaessa.

– Kyllähän siinä sydän särkyy, jos se metsä siitä hakataan. Puijon luontoa on kohdeltu todella raskaalla kädellä.

Puijon majan ja tornin yrittäjä Tiina Heinosen mukaan suunniteltu matkailukeskus toisi mukanaan lisää uskottavuutta alueen matkailubisnekseen ja siten myös monipuolista yritystoimintaa. Hän on kokenut toiminnan kehittämisen viime aikoina hyvin hankalaksi.

– Meidän yrittäjien kannalta pelkkä metsässä samoilu ei kannata. Näiden investointien kautta syntyy sellaisia palveluita, mistä kuntalaiset ja turistit ovat valmiita maksamaan, Heinonen sanoo.

Heinosen mukaan voittojen saaminen Puijolta kysyy sinnikkyyttä jä pitkäjänteisyyttä, mutta toiminnan käynnistyessä Antikkala tarjoaisi nykyisillekin yrityksille mahdollisuuksia laajentaa ja kehittyä.

Lisää kommentteja Antikkalaan suunnitelluista investoinneista torstain 7.4. Savon Sanomissa.

Laskettelu Antikkalassa voi saada jatkoa: Tahkon yrittäjällä miljoonasuunnitelmia