Antti Kivelä ja Sallamaarit Markkanen sanovat kyllä eduskuntavaaleille

Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä (kesk.) kertoo Savon Sanomille, että katseet ovat ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Sanon samoin kuin olen jo aiemmin sanonut omalle porukalle, että olen kyllä ehdolla, jos oma paikallisyhdistys sitä päätyy esittämään piirikokoukselle.

Paikallisyhdistys päättää esittämistään ehdokkaista viimeistään alkusyksyn aikana. Savo–Karjalan vaalipiirissä keskustalla on yhteensä 16 ehdokaspaikkaa, joista yhdeksän Pohjois-Savon puolelle. Niistä kolme on osoitettu Kuopioon.

Keskustan puoluevaltuuston johtajana toimiva Kivelä oli ensimmäisen kerran kansanedustajaehdokkaana viime vaaleissa vuonna 2015.

– Ne menivät kohtuullisen hyvin ja sain runsaasti kannustavia lausumia. Yhteinen alueen edunvalvonta kiinnostaa ja sitä voi parhaiten tehdä kansanedustajana.

Myös keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Sallamaarit Markkanen kertoo asettuvansa ehdokkaaksi, jos piirikokous niin päättää.

– Viime eduskuntavaaleissa työ jäi kesken ja intoa on nyt vielä enemmän, siilinjärveläinen Markkanen toteaa.

Kuusi kautta riittää – Markku Rossi luopuu eduskuntatyöstä

Uusimmat

Savo

Valinnanvapauskokeilu yllätti Pohjois-Savossa: Työikäiset vaihtavat eniten julkiselta yksityiselle, vaikka ovat myös työterveydenhuollon piirissä

Ei enää valkoisia seiniä, kodin yleissävy on nyt pehmeä – katso kuvasarja messuilta

Kuopion kaupunginjohtaja: Tämän päivän päiväkodit ovat huomisen vanhainkoteja

Rakkaus sai Huiping Zhanin, 28, jäämään Kuopioon – Pertti Tuovinen, 78, sanoo, että joka paikka on täynnä mummoja ja pappoja

Jäänveisto ihmetytti kuopiolaisia: Lasimainen eleganssi vei voiton

Kuutamoluistelu kokosi isot ihmismassat Kallavedelle – katso tunnelmalliset kuvat jäältä

Iisalmen hallintojohtaja on huolissaan päätösten avoimuudesta – kuntien työntekijöitä on peloteltu ylivarovaisiksi

Luonnon Ystäväin Yhdistys niukkasanainen Antikkala-kiistan uudesta käänteestä – "Laskettelun takia ei pidä saattaa uhanalaista lajia vaaraan"

Kuopion jäänveistokilpailun voittaja on tässä – musiikki ja tanssi valloitti sekä tuomariston että yleisön

Rautalammin kunnanjohtajasotkussa painava päätös: hallinto-oikeus asettui kunnanvaltuuston puolelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.