Asukkaat heräsivät, kun tummiin pukeutunut tuntematon mies hiippaili heidän talossaan

Poliisi epäilee kuopiolaisen 38-vuotiaan miehen käyneen asutussa omakotitalossa luvatta keskellä yötä Kuopion Linnanpellolla. Varkauskeikka omakotitalossa tehtiin viime viikon tiistaina aamuyöllä. Poliisi tavoitti miehen myöhemmin viikolla toisen rikosasian yhteydessä.

Omakotitalossa asuva nainen heräsi viime viikolla aamuyöllä, kun talon alakerran lattia narahti. Hän meni katsomaan äänen syytä ja yllätti tuntemattoman, tummiin pukeutuneen pitkän miehen asunnosta. Nainen huusi, jolloin myös hänen puolisonsa heräsi ja tuli talon alakertaan. He näkivät varkaan poistuvan ulko-ovesta ulos, mutta eivät ehtineet nähdä, minne hän katosi pihalta.

Varas vei kannettavan ja polkupyöriä

Paikalle tuli poliiseja, joiden kanssa asukkaat totesivat, että asunnosta oli varastettu kannettava tietokone ja pihasta sähköpyörä ja miesten pyörä. Poliisi löysi miesten pyörän talon läheltä hylättynä.

Varas sen sijaan jäi tapahtumayönä kateisiin.

Myöhemmin viime viikolla poliisi pysäytti kuopiolaismiehen epäiltynä muun muassa rattijuopumuksesta. Miehen autosta löytyi perheeltä varastettu tietokone. Poliisi epäilee miehen olleen asunnossa luvatta käynyt varas.

Kuopiolaismiehellä on aiempaa rikostaustaa omaisuus-, päihde- ja väkivaltarikoksista viime vuosilta.

Kuopiossa ja Varkaudessa on viime viikkoina tehty useita asuntomurtoja. Poliisi kehottaa pitämään omaisuuden kuten pyörät ja autojen ja talojen ovet lukittuina. Omaisuudestaan kannattaa ottaa myös tunnistetiedot ylös mahdollisen varkauden selvittämisen helpottamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.