Asuntoon tuppautuneet huijarit veivät iäkkään asukkaan rahat – Poliisi varoittaa kiertävistä varkaista

Poliisi varoittaa vanhusten asuntoihin pyrkivistä huijareista. Viimeksi maanantaina aamupäivällä kaksi miestä tuppautui iäkkään ihmisen kotiin Lapinlahdella ja varasti asunnosta rahaa.

Miehet olivat menneet vanhuksen luo Matin ja Liisan tielle noin kello 11 ja kertoneet tuovansa terveysvaippoja. Poliisin mukaan terveysvaippojen tuominen vanhukselle oli ollut veruke päästä vanhuksen asuntoon.

Asunnossa toinen miehistä oli jututtanut asukasta ja toinen oli varastanut sillä aikaa huomattavan summan käteistä rahaa.

Miehet olivat olleet liikkeellä ilmeisesti tummalla farmarimallisella henkilöautolla. Mieskaksikosta molemmilla oli tummat hiukset ja tummat vaatteet.

Poliisi pyytää havaintoja, ovatko kyseiset miehet käyneet jonkun muunkin ovella tai pyrkineet asuntoon. Havainnot voi ilmoittaa vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Jos asiattomat kaupustelijat ovat juuri ovella, asiasta voi myös soittaa heti hätänumeroon 112, jotta poliisi ehtii tavoittamaan petosporukan.

Suomessa on viime aikoina kierrellyt varkaita, jotka ovat pyrkineet vanhusten asuntoihin tarjoamalla katsottavaksi muun muassa pitsiliinoja tai terveysvaippoja tai väittäneet tekevänsä "koronamittauksia". Koronavirusta ei voi havaita millään säteilymittarilla, joten sellaista väittäviä ei tule päästää sisälle asuntoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.