Auton kuljettaja törmäsi kahteen jalankulkijaan – ei huomannut kävelijöitä pimeässä

Henkilöauton kuljettaja ei huomannut suojatietä pitkin katua ylittäneitä jalankulkijoita ajoissa, vaan niin myöhään, ettei ehtinyt enää pysäyttää autoa, vaan törmäsi heihin molempiin.

Onnettomuus sattui Kuopion keskustassa Puutarhakadulla torstaina noin kello 17:n aikaan.

Iäkäs mies ajoi henkilöautolla Männistön suuntaan. Auto osui suojatiellä kahteen aikuiseen naiseen, jotka molemmat loukkaantuivat yliajossa.

Naiset vietiin ambulansseilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisin mukaan törmäys oli melko voimakas, mutta jalankulkijoiden vammojen vakavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Henkilöauton kuljettajalla on velvollisuus antaa tietä suojatiellä olevalle tai sille astumassa olevalle jalankulkijalle.

Viime viikkoina Pohjois-Savossakin on sattunut useita kolareita tai läheltä piti -tilanteita, kun tiellä liikkujat eivät ole huomanneet toisiaan pimeässä, märässä säässä.

Pyöräilijän tulisi käyttää pimeän ja hämärän aikaan etuvaloa ja heijastimia ja jalankulkijan heijastimia. Ne auttaisivat autoilijoita huomaamaan kevyen liikenteen ajoissa sekä helpottaisivat myös esimerkiksi jalankulkijoita huomaamaan pyöräilijät.

Autoilijan tulisi myös pitää ajoneuvon ikkunat mahdollisimman puhtaina, jotta sohjokelien kura tai huuru ei haittaisi näkemistä autosta ulos, sekä seurata muuta liikennettä tarkasti.

– Sää on ollut nyt sellainen, että kaikilta liikenteessä vaaditaan valppautta, rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista sanoo pimeistä päivistä.

Poliisi kehottaa varautumaan liikenteessä näillä säillä siihen, ettei toisen osapuolen voi varmuudella luottaa havaitsevan muita kulkijoita ajoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.