Batman-mies yritti murtautua asuntoon Kuopion keskustassa – asukkaat näkivät mustavaatteisen varkaan

Kuopion matkustajasatamassa olevaan asuttuun huoneistoon yritettiin murtautua perjantaina illalla, vaikka asunnossa oli asukkaita kotona.

Varas murtautui kerrostalon alimman kerroksen asunnon patiolle rikkomalla pation ikkunan noin kello 21.25.

Batman-lippikseen ja mustiin vaatteisiin sonnustautunut mies pääsi tunkeutumaan patiolle ja oli murtamassa jo varsinaista asunnon ovea rikki jollain välineellä, kun hän kuitenkin pakeni paikalta.

Asunnossa oli asukkaita katsomasta televisiota, kun he havahtuivat kovaa kolinaan ja hälyttivät poliisit avuksi. Asukkaat myös pakenivat tilannetta asunnosta kerrostalon rappukäytävään.

Kun poliisit tulivat paikalle, varas oli ehtinyt jo karkuun. Hän ei ollut saanut murrettua asunnon varsinaista ovea patiolle.

Poliisi pyytää miehen nähneitä ilmoittamaan havainnoistaan. Murtovaras oli hoikka ja hänellä oli tummat housut, musta huppari ja musta lippalakki. Miehellä oli mahdollisesti vaaleat hiukset, jotka ylsivät takaa niskaan näkyviin.

Mies liikkui varkaissa Albatrossin ja Kallamarinan välisellä alueella ja hän pakeni mahdollisesti Maljapuron/Hapelähteenpuiston suuntaan.

Poliisi pyytää murtovarkaasta havaintoja sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjenumeroon 0295 415 232.

Poliisi tutkii tekoa törkeän varkauden yrityksenä, koska murtoyritys kohdistui asuttuun asuntoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Murtovaras liikkui omakotitaloissa asukkaiden heräämättä – varasti myös avaimilla auton

Murtovaras murtautui taloon Kuopion Jynkässä, kun asukkaat olivat nukkumassa

Poliisi epäilee sarjavarkaan murtautuneen rahtiterminaaliin ja asuntoon Kuopiossa